Velika transformacija SC "Rakovica": Niz ulaganja dao novi sjaj sportskom centru (FOTO)

28.04.2021

15:24 >> 14:29

0

Autor: Jovana Vrećo

Nova podloga površine 50 kvadratnih metara donacija je Grada Beograda, a postavljena je u delu ovog sportskog centra u kojem se treniraju boks i drugi borilač

Velika transformacija SC "Rakovica": Niz ulaganja dao novi sjaj sportskom centru (FOTO)
Copyright

Sala za borilačke sportove u Sportskom centru “Rakovica” dobila je novu “tatami” podlogu, a ovaj objekat juče su obišli član Gradskog veća Filip Marjanović, predsednik opštine Miloš Simić, kao i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, saopšteno je iz Opštine Rakovica.

Nova podloga površine 50 kvadratnih metara donacija je Grada Beograda, a postavljena je u delu ovog sportskog centra u kojem se treniraju boks i drugi borilački sportovi, prenosi Beoinfo.

Direktorka JP “Poslovni centar Rakovica” Dušica Stojković predstavila je i druge radove koji su u prethodnom periodu izvršeni u Sportskom centru “Rakovica”.

Beoinfo

Tokom obilaska predstavljen je i prostor za sportske legende koje su stasavale u Rakovici. Prikazana je stalna izložbena postavka posvećena legendarnom fudbaleru i prvoj “Zvezdinoj zvezdi” Rajku Mitiću, koji je deo života i prve fudbalske korake napravio baš u Rakovici.

Osim Rajka Mitića, u kutku za sportske legende Rakovice postavljeni su i panoi posvećeni najboljim sportskim kolektivima u ovoj opštini, Fudbalskom klubu “Rakovica”, Rukometnom klubu “Rakovica”, Košarkaškom klubu “Ras” i Bokserskom klubu “Belka”.

Nakon obilaska gosti su prisustvovali finalnim borbama bokserskog turnira “Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik”.

Beoinfo

Sportski centar “Rakovica” u poslednjih nekoliko godina doživeo je veliku transformaciju. Rekonstruisana je fasada i zamenjeni su vrata i prozori, zahvaljujući čemu je objekat postao energetski efikasniji. Osim toga, postavljena je nova LED rasveta, okrečeni su hala, teretana, svlačionice i hodnici, a obnovljeno je i hiljadu kvadratnih metara tribina. Pre toga saniran je krov, rekonstruisan je parket, kao i svlačionice.

Pročitajte još:

U prethodnom periodu sredstva su uložena i u ženski deo teretane za koji je nabavljena nova oprema, traka za trčanje, bicikl i drugi sportski rekviziti. I za ovu salu je Grad Beograd početkom godine donirao 50 kvadratnih metara “tatami” podloge, čime je pomogao opremanje i prilagođavanje ovog prostora ženskom fitnesu.

Zahvaljujući ovim ulaganjima obezbeđeni su uslovi za trening profesionalnih sportista i rekreativaca, ali i za organizovanje domaćih i međunarodnih sportskih takmičenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike