Beogradskim pijacama dezinfekciona sredstva od EU

29.04.2021

14:08

0

U okviru podrške turističkom sektoru u Srbiji, Evropska unija je pokrenula projekat Čisto i sigurno

Beogradskim pijacama dezinfekciona sredstva od EU
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Turistička organizacija Beograda uručila je danas JKP “Gradske pijace” donaciju u vidu dezinfekcionih sredstava i opreme, a koju je Evropska unija namenila ustanovama i preduzećima čije prostore turisti i građani posećuju.

U okviru podrške turističkom sektoru u Srbiji, Evropska unija je pokrenula projekat “Čisto i sigurno” (Clean & Safe), u cilju primene neophodnih zdravstveno-bezbednosnih mera radi sprečavanja širenja virusa kovid-19.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Kako je saopšteno iz JKP “Gradske pijace”, Turistička organizacija grada Beograda prepoznala je beogradske pijace kao neizostavnu kariku u ukupnoj turističkoj ponudi Beograda i kao mesta koje turisti rado posećuju.

Beogradske pijace predstavljaju nezaobilaznu atrakciju, gde se osim lokalnog stanovništva, u posetioce ubrajaju i gosti prestonice, saopšteno je iz tog preduzeća.

Pročitajte još

Podsećaju da od samog početka pandemije, JKP “Gradske pijace” primenjuje i poštuje sve protivepidemijske mere, negujući visok stepen odgovornosti prema kupcima i prodavcima, čineći beogradske pijace sigurnim mestima za kupovinu.

Donaciju Evropske unije i Vlade Savezne Republike Nemačke za projekat “Čisto i sigurno”, pored JKP “Gradske pijace”, primilo je i JP “Ada Ciganlija”, Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze, JP “Beogradska tvrđava”, Institut za botaniku i botanička bašta “Jevremovac”, “Srbijašume”, Beogradski zoološki vrt i dr.

Ispred JKP “Gradske pijace”, portparol preduzeća Jelena Nikolić, zahvalila se Turističkoj organizaciji Beograda, kako na donaciji, tako i na prepoznavanju značaja beogradskih pijaca u ukupnoj turističkoj ponudi grada Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike