Vesić: "Bez narodnog vaskrsenja ne bi bilo moderne Srbije"

02.05.2021

08:22 >> 09:25

0

Zamenik gradonačelnika obišao je jutros zaposlene u pogonu Kosmaj GSP-a, koji dežuraju u vreme praznika, čestitao im Vaskrs i najavio da će to preduzeće o

Vesić: "Bez narodnog vaskrsenja ne bi bilo moderne Srbije"
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić čestitao je danas Vaskrs pravoslavnim vernicima, patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu SPC i celom srpskom narodu uz poruku da Srbija i Beograd ponovo vaskrsavaju posle razaranja koja su pretrpeli u 20.veku.

Vesić je jutros prisustvovao jutarnjoj vaskršnjoj liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru koju je služio patrijarh srpski Porfirije.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je srpski narod uvek imao veru i nadu da posle golgote i stradanja dolazi vaskrsenje ističući da bez te vere i nade Stefan Nemanja ne bi stvorio moćni srpsku državu, a Sveti Sava ne bi postavio osnove naše crkve i obrazovanja.

– Bez tog uverenja despot Stefan ne bi stvorio moćan Beograd. Bez narodnog vaskrsenja ne bi bilo moderne Srbije – kazao je Vesić.

Naglasio je da se veličina jednog naroda ogleda u njegovoj sposobnosti da ustane, uspravi se i ponovo postane veliki.

– U Srbiji danas u 21.veku osećamo da smo uspeli da posle svih razaranja u 20.veku ponovo stanemo na noge, ponovo podignemo naš narod i državu i prisustvujemo vaskrsu Srbije i Beograda – poručio je Vesić i dodao da su naši temelji u tradiciji, a nasa snaga u spoju tradicije i modernosti.

Zamenik gradonačelnika obišao je jutros i zaposlene u pogonu “Kosmaj” GSP-a, koji dežuraju u vreme praznika, čestitao im Vaskrs i najavio da će to preduzeće ove godine dobiti 100 novih autobusa, kao i da će u narednih pet godina vozni park svake godine biti obnovljen sa po 100 novih autobusa.

Beoinfo

– Trudimo se da podignemo plate koliko možemo i ponosan sam u kojoj meri napredujrmo. Trudimo se da pokažemo da ste važan deo grada koji bez vas ne bi funkcionisao – rekao je Vesić.

Dodao je da zaposleni u GSP i drugim gradskim preduzećima rade i tokom praznika jer, kako kaže, građani očekuju uslugu i zahvalio im na angažovanju i “velikom doprinosu da se to preduzeće podigne”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike