Bilo kuda, reklama svuda: Skupština grada dozvolila oglašavanje i na banderama, a cena...

30.12.2020

18:30 >> 12:13

0

Autor: V. S. P.

Reklamiranje na stubovima javne rasvete, u zavisnosti od veličine LED displeja i lokacije, koštaće između 80.000 i 900.000 dinara godišnje

Bilo kuda, reklama svuda: Skupština grada dozvolila oglašavanje i na banderama, a cena...
Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Dobro poznata lica iz reklamnih kampanja ubuduće će nam se smešiti i sa LED displeja na banderama, pa će, uz već postojeće bilborde na trotoarima i zelenim površinama, praktično, čitav grad biti “zauzet” u promotivne svrhe. Istovremeno, to znači i da će gradska kasa biti značajno popunjena.

Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici su usvojili izmene i dopune Odluke o oglašavanju na teritoriji grada, čime je omogućeno postavljanje reklamnih panoa na stubove javne rasvete niskonaponske i kontaktne mreže. Istim dokumentom predviđeno je i da će ta usluga, u zavisnosti od veličine ekrana i lokacije, koštati između 80.000 i čak 900.000 dinara godišnje.

Prema rečima sekretara za saobraćaj Dušana Rafailovića, ova mogućnost predviđena je, ne samo u slučajevima kada se oglašavaju manifestacije Grada Beograda, već i buduća delatnost. Mesta za oglašavanje utvrđuju se planom, a korisnik se bira na osnovu javnog konkursa, mada može biti i sproveden postupak javno-privatnog partnerstva, sa elementima koncesije. Taj postupak sprovodi JP “Putevi Beograda”.

Profimedia

– U skladu sa dopunjenim katalogom urbane opreme, izmenjen je deo odluke i dodat je novi tip sredstava za oglašavanje koji se može postaviti na stubu javne rasvete niskonaponske kontaktne mreže, a to je reklamni LED pano, displej – istakao je Rafailović.

Na skupštinskoj sednici izmenjena je i dopunjena i Odluka o javnim parkiralištima. Rafailović navodi da se ovim izmenama predlažu veće novčane kazne za korisnike vozila koji u propisanom roku od osam dana, u situaciji kada počinilac prekršaja nije zatečen na licu mesta, ne dostave potpune i tačne podatke o osobi koja je upravljala vozilom.

Usvojene su i odluke o izmenama i dopuni Odluke o komunalnom redu, o uređivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina, kao i odluke o dopuni Odluke o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike