Za zeleniji i čistiji komšiluk: Mališani iz naselja Vojvode Vlahovića zasadili 50 novih sadnica jasena (FOTO)

10.05.2021

06:10 >> 06:02

0

Veliku radost pričinjava veliki odziv dece, koja su posadila svoju lepšu i zeleniju budućnost – rekao je za 24sedam Marko Mladenović, predstavnik udružen

Za zeleniji i čistiji komšiluk: Mališani iz naselja Vojvode Vlahovića zasadili 50 novih sadnica jasena (FOTO)
Copyright Privatna arhiva

Naselje Vojvode Vlahovića ovog vikenda bilo je ispunjeno dečjom grajom, igrom, osmesima, ali i lopaticama i pitanjima o sadnji drveća, jer su mališani uz pomoć ljudi iz Udruženja građana “Moje naselje” zasadili 50 novih sadnica belog jasena, koje je donirala organizacija “Posadi svoj hlad”.

Vredi sugrađani su i ovog vikend nastavili da ozelenjavaju svoj kraj, a slične akcije već su organizovali krajem prošle godine.

– Proverili smo sadnice koje smo sadili jesenas, i one koje se nisu primile zamenili smo novim, tako da je naselje bogatije za još 50 novih sadnica. Veliku radost pričinjava veliki odziv dece, koja su posadila svoju lepšu i zeleniju budućnost – rekao je za 24sedam Marko Mladenović predstavnik Udruženja građana “Moje naselje”.

Sami kose travu

Predstavnici udruženja “Moje naselje” ovog vikenda su pokosili i travu u njihovom komšiluku.

– Nastavili smo i sa košenjem naselja, jer nažalost javna preduzeća nisu nadležna, tako da velike zelene površine već drugu godinu za redom sami uredjujemo o svom trošku – rekli su za 24sedam iz udruženja.

– Nadamo se da je ovo poslednja godina našeg angažovanja na ovakvim poslovima, koji sem vremena iziskuju i finansije, a finansiramo se sami. Iz tog razloga kad god vas pozovemo u pomoć, to radimo, jer znamo da je to jedini ispravan način da zajedno nešto uradimo, jer niko drugi to neće umesto nas samih, komšija u ovakvim zakonskim okvirima kada nismo na mapi planiranih aktivnosti – kažu u udruženju.

Pročitajte još:

Pored svega urađenog ovog vikenda, vredni sugrađani su očistili od otpada površine na kojima su sadili i kosili.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Pored akcije ozelenjavanja svog naselja, “Moje naselje” je juče, u nedelju, napravilo i akciju dobrovoljnog davanja krvi.

– Dobrovoljni davalac krvi sam već mnogo godina. Krv sam dao preko 40 puta i svaki put se osećam fenomenalno sa saznanjem da sam nekome, evenutalno, spasao život. Vaših 15 minuta nekome znači mnogo – rekao je Mladenović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike