Planirana nadogradnja naselja Cerak - Vinogradi: Stanari dobijaju nove stanove, bazene i parkove

12.05.2021

13:00 >> 13:32

0

Površina obuhvaćena planom iznosi oko 5,65 hektara

Planirana nadogradnja naselja Cerak - Vinogradi: Stanari dobijaju nove stanove, bazene i parkove
Cerak - Copyright Vikipedia

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije komercijalne zone izmedu ulica Jablaničke, Vinogradskog venca i kompleksa dečje ustanove na području Gradske opštine Čukarica.

Površina obuhvaćena planom iznosi oko 5,65 hektara i nalazi se u okviru prostorne kulturno-istorijske celine “Naselje Cerak–Vinogradi”, a na njoj je planirana gradnja stanova, kulturnog centra, sportskog kompleksa sa bazenima i parka.

Odlukom Vlade Srbije od 25. januara 2019. godine, naselje Cerak vinogradi (Cerak I i Cerak II) postalo je prvo kompletno savremeno stambeno naselje stavljeno pod nadležnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

Pročitajte još

U planu se navodi da su sve intervencije u okviru prostorne kulturno-istorijske celine moguće uz maksimalno poštovanje već stvorenog konteksta prostorne organizacije, kao i da je za sve radove u prostoru neophodno pribaviti uslove za preduzimanje mera tehničke zaštite, koje izdaje Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Javni uvid traje do 10. juna 2021. godine svakog radnog dana od devet do 18 časova, u suterenu zgrade Gradske uprave grada Beograda u Ulici 27. marta br. 43-45.

Javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda, održaće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulice kraljice Marije br. 1 (sala na 20. spratu), 6. jula 2021. godine, u 13 časova. U toku javne sednice, sva prisutna fizička i pravna lica koja su podnela primedbe u vezi sa Nacrtom plana u pisanom obliku, mogu obrazložiti primedbe pred Komisijom za planove Skupštine grada Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike