Bahata vožnja uzima maha: Zaleću se na pešake, beže od policije, prolaze na crveno (VIDEO)

12.12.2020

08:09 >> 08:04

0

Na osnovu snimaka teško je utvrditi ko je za volanom, kada i gde se prekršaj dogodio, pa je zato i policiji teško da procesuira vozače – kaže za 24sedam

Bahata vožnja uzima maha: Zaleću se na pešake, beže od policije, prolaze na crveno (VIDEO)
Copyright Printscreen/Instagram/punggasshop

Bahata vožnja na beogradskim ulicama nije novost, ali u poslednjih nekoliko meseci na društvenim mrežama počeli su da se pojavljuju snimci od kojih se ledi krv u žilama.

Izgleda da je pojednicima postalo “popularno” da dele snimke i lajv prenose sumanuto brzih vožnji, bežanja od saobraćajne policije, prolaženja kroz crveno svetlo…

Iako po zakonu ovi prekršaji spadaju u nasilničku vožnju, stručnjak za bezbednost saobraćaja Milan Vujanić za 24sedam kaže da je najveći problem saznati indentitet ovih vozača, pa je samim tim i veoma teško, gotovo nemoguće, da budu kažnjeni.

– Da bi neko bio kažnjen, moraju da postoje najmanje tri elementa. Ko je počinio delo, gde i kada. Na osnovu snimaka teško je utvrditi ko je za volanom, kada i gde se prekršaj dogodio, pa je zato i policiji teško da procesuira bahate vozače – kaže Vujanić.

On ističe i da je svaka vožnja koja je takva da ne uzima u obzir potencijalnu mogućnost da druge ljude povredi, tj ona vožnja u kojoj se vozač ne obazire na tuđe živote – bezobzirna vožnja.

Pročitajte još: Šljašteći bilbordi mogu biti kobni: Sve više jarko svetlećih reklama na našim ulicama

– Klasičan primer ovakve vožnje je kada onaj ko vozi, vozi na takav način da se vidi da ga uopšte ne interesuju eventualne posledice po druge i da se samo ponaša tako da on završi svoju vožnju. Bezobzirna vožnja je, na primer, uzastopni prolazak kroz nekoliko crvenih svetala, kao i vožnja brzinom koja je duplo veća od ograničenja – istakao je Vujanić.

Pročitajte još: Amortizeri propadaju, a bubrezi otpadaju: Slalom između rupa redovna slika na ulicama

I dok neke zabavlja da gledaju ove snimke, drugi zahtevaju da se ovome stane na put, jer nisu samo opasnost po sebe, već i po sve druge u njihovom okruženju, naročito učesnike u saobraćaju s kojima se “ukrste”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike