Suzbijanje komaraca počinje danas, a krpelja sutra: Akcije će obuhvatiti javne površine

24.05.2021

08:13 >> 13:05

0

Autor: Jovana Vrećo

Iz JKP Gradska čistoća najavili su dve velike akcije

Suzbijanje komaraca počinje danas, a krpelja sutra: Akcije će obuhvatiti javne površine
Copyright Pixabay

JKP “Gradska čistoća” Beograd, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, sprovešće sutra, 25. maja, mere kontrole i smanjenja populacije krpelja na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog gradskog preduzeća.

Akcijom suzbijanja krpelja, koja će se sprovoditi od 10 do 15 časova, biće obuhvaćene sledeće javne zelene površine:

Ada Ciganlija, Avala – izletničke površine, SP „Jajinci”, park Bele vode, park na Banovom brdu, potez Makiša, Lipovačka šuma, Ušće sa priobaljem i okolnim parkovima, Zemunski park, potez priobalja, Blok 45 – Galovica, Stepin gaj, Banjička šuma, park Šumice i okolina, Ada Huja, Mirijevski venac, Zvezdarska šuma, Topčider, Hajd park, Košutnjak, Pionirski grad, Filmski grad, Miljakovačka šuma, park Miljakovački izvori, park Nova Skojevska, nasip od Crvenke do Pančevačkog mosta, nasip od Pančevačkog mosta do Malog Raja, SC „Surčin”, Bojčinska šumu, Nautičko selo „Biser”; u Barajevu – zelene površine oko doma zdravlja, pijace, crkve, jezera, groblja, naselja Gaj i Madžarsko brdo; u Grockoj – zelene površine, šetališta na desnoj obali Dunava, zelene površine oko zgrade opštine, školski centar i groblje; u Mladenovcu – zelene površine oko sportskog centra, doma zdravlja, crkve, zelene površine u okviru Selters banje i na groblju; u Sopotu – zelene površine oko školskog centra i vrtića, zgrade opštine i na groblju, izletište Trešnja; u Lazarevcu – zelene površine oko sportskog centra i na groblju, parkovi u centru i izletište Očage.

Po potrebi, kako su naveli iz “Gradske čistoće”, biće obuhvaćene i druge površine: parkovi, izletišta, šetališta, park-šume, šume, dečija igrališta, sportski centri i druge zelene površine na kojima boravi veći broj ljudi i domaćih životinja.

Za potrebe mera kontrole brojnosti krpelja, na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP “Gradska čistoća” Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Pročitajte još:

– Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristi prema uputstvu proizvođača. Tretmani će se sprovesti IGEBA LV 15M raspršivačima i leđnim atomizerima – navodi se u saopštenju.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Suzbijanje populacije komaraca na javnim površinama

JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, sprovešće danas mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 18 do 24 sata na lokacijama: Savski nasip od Progara do Jakova, Vinča, Ritopek uz Dunav, Grocka, Brestovik uz Dunav, Avala, Trešnja, Stepin lug, Miljakovačka šuma, Lipovička šuma, Grocka 1, Grocka 2, Vinča 1, Vinča 2, blokovi 44 i 45, blokovi 70 i 70A, Staro sajmište, Park prijateljstva, Ušće, Retenzija, Donji grad – Zemun, Gornji grad – Zemun, Savamala – od Mosta na Adi, Beograd na vodi do 13. maja, Donji i Gornji grad Kalemegdan, Stari grad – Dorćol, Ledine 1, Ledine 2, Ledine 3.

Pixabay

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole.

Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristiti prema uputstvu proizvođača. Tretmani će se sprovesti uređajima sa zemlje: dimnim generatorom za termalno zamagljivanje – VECTOR FOG H500F i ULV Aerosol Generator IGEBA tip U 15 HD-M.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetani rad, ali i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike