Ulaganje u obrazovanje mladih: Grad dodelio 127 stipendija najboljim učenicima i studentima

25.05.2021

12:55

0

Autor: L. Đ. T.

Izvor: Tanjug

Učenici srednjih škola dobijaju po 100.000 dinara, dok studentska stipendija iznosi 120.000 dinara.

Ulaganje u obrazovanje mladih: Grad dodelio 127 stipendija najboljim učenicima i studentima
Pixabay

Na sajtu Grada Beograda danas su objavljene konačne rang liste za dodelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova Grada Beograda za 2021. godinu, saopštio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Nakon rangiranja pristiglih prijava, komisija je obavila svoj deo posla i izabrala najbolje koje će Grad nepovratnom stipendijom podržati u daljem obrazovanju.

– Čestitam im i želim im mnogo uspeha u tome – izjavio je gradski sekretar Slavko Gak.

On je objasnio da je ove godine kao novina za srednjoškolce uveden i kriterijum socijalno-ekonomskog statusa porodice učenika, budući da zbog koronavirusa nisu održavana školska takmičenja koja su se svih prethodnih godina bodovala na konkursu.

Slavko Gak Beoinfo

– Time smo osigurali da novac usmerimo ka onima kojima je najpotrebnija ova pomoć – rekao je Gak.

Kako je istakao, uz već dodeljene stipendije učenicima i studentima sa invaliditetom, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je za stipendiranje najboljih đaka i studenata u 2021. godini izdvojio ukupno oko 22 miliona dinara.

Učenici srednjih škola dobijaju po 100.000 dinara, dok studentska stipendija iznosi 120.000 dinara.

Pročitajte još:

Učenicima srednjih škola dodeljuje se ukupno 25 stipendija, od toga 23 učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola i dve učenicima umetničkih škola.

Studentima visokoškolskih ustanova dodeljuju se ukupno 102 stipendije, od toga 55 za studente prirodno-matematičkog usmerenja, 39 za studente društveno-humanističkog usmerenja i osam za studente umetničkog usmerenja.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti