Završen pre roka: Rekonstruisan skver na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog (FOTO)

31.05.2021

11:47

0

Autor: Jovana Vrećo

Preuređen prostor prilagođen je potrebama pešaka tako što je oplemenjen novim uličnim mobilijarom, istakao je gradski sekretar za investicije Luka Petrovi?

Završen pre roka: Rekonstruisan skver na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog (FOTO)
Copyright Beoinfo

Radovi na rekonstrukciji skvera koji čine Njegoševa i Ulica Maksima Gorkog završeni su 18. maja, što je 18 dana pre utvrđenog roka, a trajali su 42 dana, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

Beoinfo

– Rekonstrukcija je obuhvatala površinu od oko 1.100 kvadratnih metara. Preuređen prostor prilagođen je potrebama pešaka tako što je oplemenjen novim uličnim mobilijarom. Postavljene su tri klupe za sedenje, zatim tu su i mesta predviđena za parkiranje bicikala, nove đubrijere, takozvani reciklažni set. Zastor na kolovozu je urađen od sitne kamene kocke, na trotoarima su kamene ploče, a urađena je i nova LED rasveta – istakao je Petrović, prenosi Beoinfo.

Beoinfo

On je precizirao da je izvođač radova grupa ponuđača čiji je predstavnik „Invest gradnja”, a pored njih u radovima su učestvovali JKP “Javno osvetljenje” i JKP “Beograd-put”.

Beoinfo

Predračunska vrednost svih radova je oko 25 miliona dinara.

Pročitajte još:

– U sklopu ugovora „Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora” preostalo je da se preurede sledeće lokacije: skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, čiji početak radova se očekuje 14. juna, ugao ulica Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, Ulica kraljevića Marka i uređenje prostora oko Palilulske pijace – naveo je Petrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike