Za prijem u beogradske vrtiće stiglo skoro 19.000 zahteva! Objava preliminarnih lista 7. juna

02.06.2021

14:12 >> 18:12

0

Autor: J.S.J.

Izvor: Tanjug

Kada se ceo taj proces okonča, konkurs se završava objavom konačnih lista početkom jula, rekao je Gak

Za prijem u beogradske vrtiće stiglo skoro 19.000 zahteva! Objava preliminarnih lista 7. juna
Foto: Pixabay (Ilustracija)

Nakon analize pristiglih zahteva za mesto u beogradskim vrtićima, upisne komisije utvrdile su da su stigla 6.184 dupla zahteva, što znači da je realan broj podnetih zahteva na ovogodišnjem konkursu 18.996, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– To je oko šest odsto manje zahteva u odnosu na prošlu godinu, i sa oko 1.250 slobodnih mesta više na konkursu, to nam daje realne osnove za prognozu da je Beograd na korak do ukidanja liste čekanja – rekao je Gak.

Istakao je da se 7. juna očekuje objava preliminarnih lista primljene dece, nakon čega će roditeljima biti ostavljen rok za žalbe, ukoliko ih ima.

Slavko Gak Beoinfo

– Kada se ceo taj proces završi, konkurs se završava objavom konačnih lista početkom jula – rekao je Gak gostujući na TV Kopernikus, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Pročitajte još

Podsetio je da je Grad Beograd 2017. godine imao oko 10.000 dece na čekanju, te da je minimalna lista ili njeno ukidanje ove godine – što će se, kaže, znati u septembru – istorijski uspeh Grada Beograda u predškolstvu.

– To je bio cilj kojem smo težili i na čijoj smo realizaciji puno radili. Zaista nam je bitno da što veći broj dece prođe kroz predškolsko obrazovanje jer je ono od izuzetnog značaja za pravilan razvoj dece – rekao je Gak.

Dodao je da je u ovom trenutku u Beogradu obuhvat predškolskim obrazovanjem 74 odsto, odnosno da u vrtiće ide skoro 80.000 dece.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti