Radojičić: Organizacija Beogradskog maratona je znak da se vraćamo normalnom životu

04.06.2021

17:12

0

Važno je naglasiti da će ove godine biti prisutan manji broj učesnika nego prethodnih godina, a da je organizator vodio računa da to ipak bude optimalan bro

Radojičić: Organizacija Beogradskog maratona je znak da se vraćamo normalnom životu
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je sve spremno za 34. Beogradski maraton koji se, kako je rekao, ove godine organzuje u posebnim okolnostima i sa posebnim pravilima.

On je, na konferenciji za novinare u Starom dvoru, istakao da je organizacija Beogradskog maratona bitna u održavanju kontinuiteta važnih manifestacija u gradu Beogradu.

– Prve asocijacije na Beogradski maraton su masovnost i zdravlje. Ove godine je važna poruka i ta da se i dalje moramo pridržavati epidemioloških mera. Važno je naglasiti da će ove godine biti prisutan manji broj učesnika nego prethodnih godina, a da je organizator vodio računa da to ipak bude optimalan broj u ovim okolnostima – istakao je Radojičić.

Beoinfo

Dodao je i da je organizacija Beogradskog maratona, posle prošlogodišnje pauze jasan znak da se naše društvo vraća normalnom životu.

– Pozvao bih građane da nastave da se vakcinišu. Iskreno se nadam da će u nedelju većina učesnika maratona biti vakcinisana – zaključio je prvi čovek srpske prestonice.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednica Počasnog odbora 34. Beogradskog maratona Darija Kisić Tepavčević izrazila je zadovoljstvo da se ovogodišnji maraton održava pod sloganom „Bez barijera”.

– Drago mi je da su organizatori Beogradskog maratona ove godine odlučili da u posebnoj trci učestvuju osobe sa invaliditetom, kao i da naša zemlja bude društvo jednakih mogućnosti za sve. Ovo je još jedna divna prilika da zajedničkom voljom, trudom i radom možemo prevazići sve barijere – ukazala je ministarka.

Beoinfo

Član Kriznog štaba Srbije u suzbijanju zarazne bolesti Kovid 19, Predrag Kon je istakao da su izvršene sve pripreme u zaštiti učesnika. On je dodao da se aktivnost virusa smanjuje, te da je rizik organizacije ovakvog događaja znatno snižen.

– Uz odgovarajuće mere, moguće je bezbedno organizovati Beogradski maraton. Bitno je istaći da se na manifestaciju ne poziva publika, kao i da su učesnici upoznati sa merama o kojima bi trebalo da vode računa. Preporuka je da svi učesnici budu vakcinisani, kao i da se nose zaštitne maske – naglasio je Kon i ocenio da je ova trka poruka da se vraćamo redovnom životu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike