Stanisavljevićeva: Beograd unapređuje sistem socijalne zaštite

08.06.2021

19:03

0

Novim rebalansom budžeta odvojeno je 100 miliona dinara više za socijalna davanja

Stanisavljevićeva: Beograd unapređuje sistem socijalne zaštite
Copyright Beoinfo

Sekretarka za socijalnu zaštitu Beograda Nataša Stanisavljević najavila je večeras da će na sutrašnjoj sednici Skupštine grada, ako gradski odbornici izglasaju tačke koje se odnose na sistem socijalne zaštite, biti povećan budžet tog Sekretarijata i broj korisnika prava.

Kako je istakla, novim rebalansom budžeta odvojeno je 100 miliona dinara više za socijalna davanja i to će biti rekordan budžet Sekretarijata za socijalnu zaštitu, što je, kako je rekla, pokazatelj brige o ljudima.

Navela je i da je predlog Sekretarijata za socijalnu zaštitu da korisnici dnevnih boravaka za decu sa smetnjama u razvoju mladih i odraslih dva puta godišnje imaju rekreativni odmor o trošku Grada Beograda.

Beoinfo

– To je omogućeno svim korisnicima naših dnevnih boravaka, koji će, ako se sutra izglasa ova odluka, imati mogućnost odlazaka na rekreativni odmor – rekla je Stanisavljevićeva.

Prema njenim rečima, druga mera odnosi se na brigu o najranjivijoj grupi korisnika, to su mladi koji izlaze iz sistema socijalne zaštite.

Pročitajte još:

– To su deca koja izlaze i domskog i porodičnog smeštaja i koja posle 18. godine gotovo da nemaju nikoga ko može da im pomogne, zato je Grad Beograd tu da vodi računa o njima. Oni će imati pomoć u trajanju od godinu dana u visini prosečne zarade u Beogradu – navela je sekretarka.

Istakla je da Grad Beograd za one koji to žele obezbeđuje i stanove koji im se daju bez plaćanja zakupa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike