Sednica Skupštine grada u petak: Više tačaka na dnevnom redu, najvažnija - budžet za 2021.

13.12.2020

10:31 >> 19:45

0

Autor: Jovana Vrećo

Sednica će biti održana u Sava centru, uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd

Sednica Skupštine grada u petak: Više tačaka na dnevnom redu, najvažnija - budžet za 2021.
Copyright foto: 24sedam/ Goran Sivački

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za petak, 18. decembra 25. sednicu Skupštine grada koja će se održati u Sava centru.

Pred odbornicima će biti predlog Odluke o budžetu Grada Beograda za 2021. godinu, kao i predlog Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2021. godini.

Pročitajte još: Beograđani poslali više od 10.000 predloga, 250 spremno za budžet: Jedna oblast u 2021. biće prioritet

Ulica, parking, splavovi, tereni… Šta bi sve Beograđani uradili novcem iz gradskog budžeta

Na dnevnom redu je i predlog Odluke o izmeni odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju Grada Beograda, predlog Odluke o izmeni odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju Grada Beograda, kao i predlog Odluke o umanjenju zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku odnosno kinematografsku delatnost u poslovnom prostoru na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kome Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, za period decembar 2020. – januar 2021. godine.

Odbornici će raspravljati o predlogu Plana detaljne regulacije za novo naselje Ovča na gradskoj opštini Palilula, predlogu Plana detaljne regulacije za kompleks socijalnog stanovanja u ovom naselju, kao i o predlogu Odluke o izradi plana detaljne regulacije za Blok 32, na teritoriji Gradske opštine Novi Beograd. Pored tih, pred gradskim odbornicima naći će se predlog Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2021. godinu, kao i predlog Odluke o izmenama i dopunama odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Među ostalim tačkama raspravljaće se i o predlogu Odluke o izmeni i dopuni odluke o uslovima i načinu izmirenja dugovanja za potrošnju vode korisnika priključenih na neuslovne mreže koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda preko priključka sa blok vodomerom, predlogu Plana održive urbane mobilnosti Grada Beograda, a odbornici će odlučivati i o nekoliko odluka koje se donose po skraćenom postupku.

Sednica će biti održana uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID -19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike