Autobus za vakcinaciju danas na Batajničkoj pijaci i kod TC "Zemun park"

12.06.2021

08:20 >> 08:10

0

Autor: Jovana Vrećo

Na ovom punktu građani mogu da prime fajzer ili sinofarm vakcinu

Autobus za vakcinaciju danas na Batajničkoj pijaci i kod TC "Zemun park"
Copyright Beoinfo

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je za TV Pink da je mobilni punkt za vakcinaciju, autobus, danas do 12 sati postavljen na Batajničkoj pijaci, a od 15 sati će se nalaziti kod TC “Zemun park”. Na ovom punktu građani mogu da prime “fajzer” ili “sinofarm” vakcinu, prenosi Beoinfo.

– Svakodnevno smo na terenu da bismo građanima omogućili da im vakcine u svakom trenutku budu dostupne. Kada je u pitanju vakcinacija u populaciji od 18 do 30 godina u Beogradu je vakcinisano oko 22 odsto sugrađana, što je jedan od najviših proseka u Srbiji, ali nije dovoljno. Zato i apleujemo na mlade i zato smo i pokrenuli veliku kampanju za vakcinaciju ove populacije jer nam je važno da se mladi vakcinišu – istakla je sekretarka Stanisavljević.

Prema njenim rečima, Beograd i Srbija imaju odlične rezultate i zato zahvaljujemo našim najstarijim sugrađanima, penzionerima, koji su pokazali najveću odgovornost i disciplinu.

Beoinfo

– U Beogradu je vakcinisano više od 80 procenata u populaciji preko 65 godina. Zato je potrebno da se mladi vakcinišu kako bi čuvali imunitet starijima. Moramo da pokažemo međugeneracijsku solidarnost i saradnju. U uzrastu od 18 do 49 godina rezultat je 37 odsto i po tome i vidimo da nam je potrebno da se što više mladih, radno sposobnog stanovništva vakciniše, a kako bismo pobedili pandemiju, imali mirno leto i vratili se pređašnjem načinu života – naglasila je Nataša Stanisavljević.

Pročitajte još:

Trebalo bi da budemo ponosni na to što u Beogradu i Srbiji vakcinacija traje od januara, kazala je ona i dodala da vakcina ima dovoljno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike