Sastanak gradonačelnika sa ambasadorom Kraljevine Holandije: Razgovor o značajnim temama

12.06.2021

16:02 >> 15:37

0

Autor: Jovana Vrećo

Prvi čovek prestonice je istakao da je bilo reči o postojećoj, ali i mogućnostima proširenja saradnje kompanija te zemlje i Grada

Sastanak gradonačelnika sa ambasadorom Kraljevine Holandije: Razgovor o značajnim temama
Copyright Gradonačelnik Zoran Radojičić sa ambasadorom Kraljevine Holandije Joustom Reinćesom, Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se u Starom dvoru sa novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Holandije Joustom Reinćesom.

Ambasador Reinćes i gradonačelnik Radojičić su tokom susreta razgovarali o temama koje se tiču postojeće saradnje između holandskih kompanija i Grada Beograda, kao i o mogućnostima za proširenje te saradnje.

– Razgovarali smo o nekoliko aspekata na kojima bismo mi kao Grad Beograd i kompanije iz Holandije mogli ostvariti saradnju. U tom smislu se posebno izdvojila tema upravljanja otpadnim vodama. Kako me je ambasador Reinćes obavestio, u Holandiji postoji nekoliko velikih kompanija koje se bave tretiranjem otpadnih voda. Budući da Beograd ulaže velike napore u ovom smislu, ali imajući i u vidu i da se planira izgradnja novih postrojenja za preradu otpadnih voda, ovo smo prepoznali kao polje na kojem bi se mogla produbiti saradnja – kazao je gradonačelnik Radojičiž, prenosi Beoinfo.

Pored toga, govorilo se i o konceptu zelenog grada, na kojem se u Beogradu intenzivno radi. Pored konkretnih aktivnosti u tom pravcu, Grad kroz različite vidove komunikacije nastoji da među Beograđanima podigne svest o značaju ekoloških pitanja, u čemu je u proteklom periodu ostvaren značajan napredak.

– Raduje nas što smo u mogućnosti da s Beogradom podelimo svoja iskustva i prenesemo dobru praksu, naročito u pogledu urbane mobilnosti. Beograd je grad koji ima veliki potencijal za intenzivnije uvođenje „zelenih“ vidova prevoza, tačnije, bicikala, a naoročito u delovima grada koji su uz reke – rekao je ambasador Reinćes.

Ambasador Kraljevine Holandije takođe je napomenuo da holandska avio-kompanija KLM odskora, nakon više od 30 godina pauze, ponovo ima direktan let od Amsterdama do Beograda.

Pročitajte još:

Kada se ima u vidu da direktnu liniju između ova dva grada ima i srpski nacionalni avioprevoznik Er Srbija, za očekivati je da će Beograd posećivati više turista iz Holandije, a naročito sada kada pandemija koronavirusa polako jenjava.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike