"Beograd se polako vraća normalnom životu": Posle više od godinu dana pauze klubovi za stare ponovo rade

14.06.2021

12:50

0

Ovi klubovi su mesta gde se podiže kvalitet socijalnog života naših najstarijih sugrađana jer se ovde druže, razvijaju svoje talente, odlaze na besplatne i

"Beograd se polako vraća normalnom životu": Posle više od godinu dana pauze klubovi za stare ponovo rade
Copyright M.M./ATAImages

Posle 15 meseci pauze zbog epidemije koronavirusa, klubovi za stare u Beogradu od danas su ponovo otvorili vrata za najstarije sugrađane.

Tim povodom, zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je Dnevni centar i klub za starije “Anđelka Trnavac” u Crnotravskoj ulici na Banjici i istakao da se Beograd polako vraća normalnom životu.

Vesić je rekao da je ovo 31. klub koji je otvoren na teritoriji Beograda i podsetio da je prvi otvoren 1973, a da ih je do 2013. godine bilo 20.

– Ovi klubovi su mesta gde se podiže kvalitet socijalnog života naših najstarijih sugrađana jer se ovde druže, razvijaju svoje talente, odlaze na besplatne izlete – naveo je Vesić i dodao da je otvaranje klubova za stare značajno jer u Beogradu živi više od 350.000 sugrađana starijih od 65 godina.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Podsetio je da je prošle nedelje doneta odluka da se ponovo počne sa organizacijom izleta, te dodao da se očekuje da će do kraja godine oko 90.000 najstarijih sugrađana krenuti na izlete.

– Sa organizacijom tih izleta se prestalo kada je počela epidemija virusa korona. Za njih je danas ovo najbolja vest. To je nešto što su oni zaslužili jer su bili najdisciplinovaniji – rekao je Vesić i dodao da je u Beogradu u populaciji preko 65 godina do sada vakcinisano skoro 81 odsto građana.

Otvara se još jedan klub za stare

U Beogradu će biti otvoren još jedan klub za stare, a nalaziće se u opštini Rakovica, najavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i dodala da će do kraja godine kompletno biti renovirana dva takva kluba, u Sopotu i Grockoj, na čijem se uređenju nije radilo više od 15 godina.

Tanjug/Tara Radovanović

– Iz godine u godinu se trudimo da ulažemo u prostore koje koriste najstariji. Sledeći klub za penzionere koji otvaramo biće na teritoriji opštine Rakovica, a reč je o mesnoj zajednici na Petlovom brdu koja se kompletno renovira – rekla je Stanisavljevićeva novinarima u Beogradu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike