Radojičić: Beograd pomaže parove sa sekundarnim sterilitetom

14.06.2021

16:38

0

Finansiranje se odnosi na žene starosne dobi do 42 godine, koje su se prvi put ostvarile kao majke prirodnim putem (jedno dete), pod uslovom da je od porođaja

Radojičić: Beograd pomaže parove sa sekundarnim sterilitetom
Copyright Beoinfo

Grad Beograd započinje sa realizacijom pomoći za parove sa sekundarnim sterilitetom u iznosu od 30 miliona dinara, izjavio je danas gradonačelnik Zoran Radojičić i najavio da će tim podovom biti objavljen javni poziv za podnošenje prijava bračnih/vanbračnih partnera.

Finansiranje se odnosi na žene starosne dobi do 42 godine, koje su se prvi put ostvarile kao majke prirodnim putem (jedno dete), pod uslovom da je od porođaja proteklo najmanje četiri godine.

Takođe, potrebno je da bračni parovi imaju državljanstvo Republike Srbije, ali i da mogu biti i strani državljani sa stalnim nastanjenjem u Beogradu ili da su izbegla, odnosno interno raseljena i prognana lica sa KiM.

Pročitajte još

Pored toga, potrebno je da parovi imaju prebivalište na teritoriji Beograda najmanje godinu dana pre dana podnošenja prijave.

Radojičić je naglasio da je zadovoljan odlukom da Grad finansira parove sa problemom sekundarnog steriliteta, usvojenoj na poslednjoj sednici gradskog parlamenta.

– Grad Beograd ponovo dokazuje koliko nastoji da sprovodi odgovornu zdravstvenu i socijalnu politiku – rekao je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike