Briga o najmlađima: Opština Savski venac podelila auto-sedišta za decu

16.06.2021

10:24

0

Građani će dobiti pravo i na dodelu Super članskog paketa AMSS za pomoć na putu u Srbiji i Evropi, koje se aktivira slanjem SMS poruke

Briga o najmlađima: Opština Savski venac podelila auto-sedišta za decu
Copyright Beoinfo

Beogradska opština Savski venac je u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije (AMSS) obezbedila više od 100 dečjih auto-sedišta za decu do tri godine starosti koja imaju prebivalište na teritoriji opštine.

Roditeljima su danas podeljenja auto-sedišta, a predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović kaže da je odziv bio odličan.

Građani će dobiti pravo i na dodelu Super članskog paketa AMSS za pomoć na putu u Srbiji i Evropi, koje se aktivira slanjem SMS poruke, a članstvo po aktivaciji važi godinu dana.

Generalni sekretar AMSS Milan Nikolić rekao da je dodela auto-sedišta za decu suština preventive u saobraćaju, u kome mališani treba da budu zaštićeni.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Izrazio je očekivanja da će biti još ovakvih akcija i da će to postati tradicija.

– Prošle godine podelili smo 100 članskih paketa koje podrazumevaju pomoć na putu, a tokom ove godine otišli smo korak dalje, podelićemo 102 sedišta – rekao je Nikolić.

Uslovi konkursa koji je trajao do 11. juna podrazumevali su da je dete do tri godine starosti i da oba roditelja imaju prebivalište na teritoriji opštine Savski venac, a prednost su imali samohrani roditelji.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike