Gradonačelnik sa ambasadorom Malezije: Beograd i Kuala Lumpur - "zeleni gradovi"

17.06.2021

09:32

0

Impresioniran sam kako je proces vakcinacije organizovan u Srbiji i zaista zaslužujete sve pohvale koje stižu sa svih strana, kazao je Tazril Tarmiz

Gradonačelnik sa ambasadorom Malezije: Beograd i Kuala Lumpur - "zeleni gradovi"
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je danas otpravnika poslova ambasade Malezije Kairula Tazrila Tarmizija.

Otpravnik poslova Tarmizi i gradonačelnik Radojičić započeli su razgovor najaktuelnijom temom u poslednjih godinu dana, pandemijom virusa korona, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

Tazril Tarmizi je izneo iskustva svoje zemlje, kako u borbi s pandemijom, i to kada je bila u najjačem zamahu, tako i o načinu na koji je organizovan proces vakcinacije u Maleziji, ali i u Srbiji.

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić sa ambasadorm Malezije

Impresioniran sam kako je proces vakcinacije organizovan u Srbiji i zaista zaslužujete sve pohvale koje stižu sa svih strana, kazao je Tazril Tarmizi.

Gradonačelnik Radojičić je otpravniku poslova zahvalio na lepim rečima i još jednom dodao da naši zdravstveni radnici zaslužuju svaku reč pohvale koja im je upućena.

S tim u vezi je naglasio i izuzetnu stručnost naših lekara, sa čim se složio i otpravnik poslova ambasade Malezije, dodavši da se u tom smislu kao dobra nameće inicijativa da studenti iz Malezije dolaze na studije medicine u našu zemlju.

– Razgovor koji smo vodili je bio izuzetno interesantan. Bilo je zanimljivo čuti iskustva iz ove daleke zemlje u Jugoistočnoj Aziji. Posebno mi je zadovoljstvo bilo čuti da Tazril Tarmizi Beograd doživljava kao veoma moderan i zelen grad, s mnogo parkova i staza za bicikliste, što je u potpunosti u skladu s našom vizijom Beograda – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike