Više od 15 velikih projekata u starom jezgru Zemuna: Uređenje ulica, fasada, izgradnja garaže...

25.06.2021

16:11 >> 14:33

0

Autor: Jovana Vrećo

Predsednik te opštine je napomenuo da je jedan od najznačajnijih projekata rekonstrukcija kanalizacione mreže dužine 6,6 kilometara

Više od 15 velikih projekata u starom jezgru Zemuna: Uređenje ulica, fasada, izgradnja garaže...
Copyright Beoinfo

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković obišao je u društvu predsednika opštine Zemun Gavrila Kovačevića radove na rekonstrukciji Ulice Sibinjanin Janka, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Obilasku su prisustvovali v. d. direktora JP “Putevi Beograda” Dragan Đorđević, kao i pomoćnica predsednika opštine Zemun Andrijana Kukolj.

Beoinfo

Predsednik opštine je podsetio da se u Zemunu trenutno realizuje više od 15 velikih projekata koji se odnose na staro jezgro Zemuna, prenosi Beoinfo

– Jedan od tih projekata je i rekonstrukcija Ulice Sibinjanin Janka, a u planu su i rekonstrukcije Fruškogorske, Njegoševe i Zmaj Jovine ulice. U pripremi su i radovi na rekonstrukciji Keja oslobođenja, uključujući i uređenje zelenih površina i pešačkih staza na Zemunskom keju. Rekonstruisane će biti i Glavna, Preradovićeva, Kosovska, Beogradska, Petra Zrinjskog i Davidovićeva ulica. U planu je i izgradnja garaže ispod platoa KSC „Pinki”. U narednom periodu, uz uređenje još nekih fasada, novi materijali koji se koriste u uređenju centra Zemuna učiniće da naša opština zablista novim sjajem – rekao je Kovačević, uz napomenu da je jedan od najznačajnijih projekata rekonstrukcija kanalizacione mreže dužine 6,6 kilometara u tridesetak ulica starog jezgra Zemuna.

Beoinfo

Ulica Sibinjanin Janka se rekonstruiše u dve faze. U prvoj fazi je postavljena kocka od Grobljanske ulice do Ulice despota Đurđa u dužini od 260 metara.

Pročitajte još:

U drugoj fazi, koja je sada u toku, duž Ulice Sibinjanin Janka radnici će postavljati kocku od Ulice despota Đurđa do Klaoničke ulice. Rok za završetak radova u Ulici Sibinjanin Janka je 10. avgust, a zatim sledi rekonstrukcija Klaoničke ulice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike