Deo koncepta "pametnog grada": Aplikacija "Halo beba" poklon roditeljima za Novu godinu

30.12.2020

11:03 >> 11:06

0

Prema rečima gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića, savetovalište podržava sve roditelje u Srbiji, pa i van njenih granica

Deo koncepta "pametnog grada": Aplikacija "Halo beba" poklon roditeljima za Novu godinu
Copyright Prof. dr Zoran Radojičić Tanjug/Zoran Žestić

Telefonsko savetovalište “Halo beba” usluga je koju Grad Beograd pruža roditeljima od 2001. godinu, a u cilju poboljšanja kvaliteta njihovih života, ali i najmlađih sugrađana.

Prema rečima gradonačelnika Beograda prof. dr Zorana Radojičića, savetovalište podržava sve roditelje u Srbiji, pa i van njenih granica.

– Ova usluga sada predstavlja i stalnu stavku budžeta Grada. Ovakva ulaganja su veoma isplativa, jer, kao što znamo, svaki uložen dinar u razvoj i učenje dece u prvim godinama života, višestruko se vraća u budućnosti – kazao je Radojičić.

Beoinfo

On je istakao da je danas vrlo važno da se na najbolji način iskoriste pametne tehnologije, te da je postojanje platforme “Halo beba” značajna roditeljima koji će putem mobilne aplikacije imati sve neophodne savete i podršku na dohvat ruke 24 sata, svakog dana u nedelji.

– Siguran sam da će ova nova mobilna aplikacija uskoro postati pravi saputnik svakog roditelja i da će, kao i telefonsko savetovalište, biti neizostavna podrška u prvim godinama odrastanja deteta – naveo je gradonačelnik i dodao da su te dve stvari deo koncepta Beograda kao “pametnog grada”.

Pročitajte još

“‘Pametan grad’ je upravo onaj koji lako ponudi potrebna rešenja svojim građanima”, dodao je on.

– Beograd će nastaviti da osluškuje potrebe i zahteve roditelja, unapređuje postojeće i razvija nove, brze i „pametne” usluge, posebno u ovim izazovnim vremenima kada je podrška roditeljima još potrebnija – zaključio je gradonačelnik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike