MOJ BEOGRAD Zorana Pavić: Iako se menja, njegova suština ostaje ista - ovo je grad ljubavi

03.07.2021

17:30 >> 17:49

0

Autor: Jovana Vrećo

Pevačica za 24sedam otkriva šta je za nju zaštitni znak ovog grada, kao i koja pesma joj prva padne na pamet kada pomisli na njega

MOJ BEOGRAD Zorana Pavić: Iako se menja, njegova suština ostaje ista - ovo je grad ljubavi
Copyright Zorana Pavić, Privatna arhiva/ Ognjen Topalović

Pevačica Zorana Pavić za 24sedam otkriva šta je za nju zaštitni znak Beograda, koja pesma joj prva padne na pamet kada pomisli na ovaj grad, ali i po čemu se to današnja prestonica razlikuje u odnosu na onu, od pre 20 godina.

“Rano detinjstvo sam provela kod bake i deke na salašu. Počela sam da živim u Beogradu, od šeste godine, kada sam krenula u školu. Do tada sam povremeno dolazila, ali uvek mi je bilo lepo. Za taj period me vezuje odlazak sa školom ili drugarima u zoološki vrt, a posebno osećaj ponosa kada bismo prošetali centrom grada.

Zorana Pavić, Privatna arhiva/ Ognjen Topalović

Zaštitni znak Beograda mi je svakako – Pobednik, a opet, odakle god dolazite, videćete Hram Svetog Save. Moram da naglasim i da obožavam Senjak, Vračar… a samo srce ovog grada mi je  – pogled od Doma sindikata ka Skupštini i ona ljubičasta fontana, e to mi najviše miriše na prestonicu.

Kad god dolazim u ovaj grad, sa putovanja, najčešće pevam: “Beograde, na ušću dveju reka ispod Avale”.

Ipak, najbliža srcu mi je pesma: “Gde je sad moj Beograd”, koju sam zajedno sa svojim bendom “Old hat orchestra”, Draganom Nikolićem i Marijom Mihajlović, izvela u Sava centru. Ta pesma zaista najviše govori o ovom gradu.

Turista da dođe u Beograd, a da ne vidi Skadarliju, njenu kaldrmu i oseti miris Singidunuma – to je nedopustivo! Opet, svako ko dođe trebalo bi da uživa i u pogledu sa Kalemegdana… ali i da ode do Ade Ciganlije.

Promenio se Beograd u odnosu na ranije. Najveći žal mi je što su srušene mnoge kultne kafane, restorani, jer su to spomenici jednog vremena, gde smo se zaljubljivali, voleli, pevali. Ali ja sam zaljubljena u Beograd i voleću ga zauvek, koliko god se menjao, njegova suština ostaje ista – to je grad ljubavi.”

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike