Od žabokrečine do punog kupališta: Spas od vrelih dana uskoro na bazenima "Banjice" (FOTO)

06.07.2021

06:30 >> 07:24

0

Direktor Sportskog centra Voždovac Nikola Maksimović za 24sedam je istakao da pokušavaju što pre da otvore letnju sezonu

Od žabokrečine do punog kupališta: Spas od vrelih dana uskoro na bazenima "Banjice" (FOTO)
Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Voždovčane je ovih dana obradovala informacija da će letnja sezona na bazenima “Banjica” otpočeti oko 20. jula, a reporteri 24sedam posetili su ovaj sportski centar kako bi se uverili da se radovi privode kraju i da rok neće biti probijen.

Spoljašnji bazeni u okviru ovog sportskog centra godinama unazad su “pod ključem”, što zbog zapuštenosti i nemarnosti, to i zbog nedovoljno sredstava za njihovu rekonstrukciju. Tako su mnogi Voždovčani, koji su ranije svako leto provodili na bazenima “Banjice”, bili prinuđeni da spas od vreline traže na drugim bazenima, poput “Tašmajdana”, “Olimpa” i “25. maja”.

24sedam/ Goran Sivački

Reporteri 24sedam na licu mesta zatekli su radnike kako užurbano radove privode kraju. U toku je farbanje unutrašnjeg dela bazena, a ostalo je još da se srede tuševi i velika česma koja se nalazi između malog i olimpijskog bazena.

Majstorima je ostalo još da se pozabave tehničkim stvarima, ali sudeći po brzini radova letnja sezona na “Banjici” bi trebalo da bude otvorena do 20. jula.

24sedam/ Goran Sivački

U toku je rekonstrukcija i muške i ženske svlačionice, kao i tuševa koji se nalaze unutar objekta.

Takođe, iako su spoljašnji bazeni godinama unazad zatvoreni, škola plivanja i treninzi Vaterpolo kluba “Partizan” održavali su se nesmetano.

Direktor Sportskog centra “Banjica” Nikola Maksimović, 24sedam/Lj. S.

Direktor Sportskog centra “Voždovac” Nikola Maksimović za 24sedam je istakao da pokušavaju što pre da otvore letnju sezonu, kao i da njihova tehnička služba daje sve od sebe da to bude do 20. jula.

– Naša tehnička služba je zadužena samo za jedan deo posla, a za uređenje preostalog dela bazena raspisali smo javnu nabavku za građevinske poslove, stoga pozivamo što više zainteresovanih ljudi da se javi – rekao je Maksimović.

24sedam/ Goran Sivački

Na pitanje zbog čega bazeni nisu ranije renovirani, direktor SC “Banjica” objašnjava da nisu oni bili držaoci bazena, već Vaterpolo klub Partizan.

– Opština Voždovac je bazene dala na upravljanje sportskom centru i mi se trudimo da što pre rekonstrukciju privedemo kraju – dodaje on.

24sedam/ Goran Sivački

Naš sagovornik ističe da su im zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i sekretar Sekretarijata za investicije Luka Petrović obećali sredstva kojim će biti omogućena i rekonstukcija unutrašnjeg bazena.

– Zatvoreni bazeni su veći poduhvat, jer ništa nije rađeno duži vremenski period i ne znamo šta nas sve očekuje. Za šta god da se uhvatite, krhko je i puca, ali mi dajemo sve od sebe – zaključio je Maksimović.

“Spoljni bazeni neupotrebljivi”

Prema rečima predsednice GO Voždovac Ivane Tomić Ilić, ova opština je na osnovu sudske presude tek nedavno postala vlasnik bazena na Banjici.

– Nažalost, spoljni bazeni su neupotrebljivi i skoro pa uništeni. Želimo da ih što pre uredimo i omogućimo kupanje našim sugrađanima već ovog leta, i daćemo sve od sebe da spoljni bazeni budu otvoreni za kupanje oko 20. jula ove godine – istakla je ona.

Pročitajte još

Tomić Ilić dodaje da će unutrašnje bazene i kompletnu rekonstrukciju uraditi zajedno sa Gradom i Sekretarijatom za investicije.

“Katastrofalno stanje”

Komisija GO Voždovac saopštila je 2018. da je SC “Voždovac” u katastrofalnom stanju i iste godine je utvrdila da postoje određene površine koje nisu registrovane i zavedene kao deo centra.

– Krov prokišnjava, plafoni na plivalištu otpadaju, vlaga je u blizini električnih instalacija što preti da ugrozi bezbednost posetilaca. Pločice na bazenu su prilično oštećene, voda u bazenima hladna, temperatura objekta nezadovoljavajuća, otpadaju delovi fasade, fitnes centar sa izlepljenim i raspadnutim spravama za vežbanje, slika je koju je komisija zatekla u centru – saopštila je tada komisija opštine Voždovac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike