Spona dve opštine: Nova ulica će povezivati Mali Mokri Lug i Kaluđericu

15.12.2020

15:18

0

Ova saobraćajnica trebalo bi da uskoro bude puštena u rad

Spona dve opštine: Nova ulica će povezivati Mali Mokri Lug i Kaluđericu
Copyright Ilustracija/Beoinfo

Ulica duga 800 metara uskoro će predstavljati sponu između dva naselja – Mali Mokri Lug i Kaluđerica, a skoro bi trebalo biti puštena i u rad.

Saobraćajnica, izgrađena na inicijativu opština Zvezdara i Grocka, prostire se od Ulice Narodni front na Zvezdari do Ulice Željka Milivojevića u Kaluđerici.

– Tokom radova postavljeni su i novi ivičnjaci u Beogradskoj ulici u Kaluđerici, koja je granica između dve opštine, ali i ključna tačka spajanja ovih puteva. Istovremeno je asfaltirana i proširena Avalska ulica i Ulica Željka Milivojevića koja vodi do Kaluđerice – pojašnjavaju nadležni.

Pročitajte još:Radovi na prilazu kaluđeričkom groblju pri kraju: Za ulicu od 300 metara 65 miliona

Protokol o saradnji ove dve opštine, potpisan krajem 2017, a prilikom njegovog potpisivanja bio je reči i o uvođenju nove linije javnog gradskog prevoza, koja bi saobraćala ovom trasom do tržnog centra “Ikea”, međutim, od toga se zasad odustalo.

Kroz Kaluđericu, u kojoj živi više od 30.000 stanovnika, prolazi samo jedna linija javnog gradskog prevoza, zbog čega su žitelji u više navrata pisali peticije za uvođenje minibus linije koja bi spojila Klenak i Zvezdaru i kretala se baš ovim ulicama, međutim, odluke još nema.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike