Za dinar na bazen: Nova kartica za javni prevoz od danas u prodaji, uz neverovatnu pogodnost

07.07.2021

11:13 >> 12:27

0

Za dinar na bazen: Nova kartica za javni prevoz od danas u prodaji, uz neverovatnu pogodnost
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Nova kartica za javni prevoz, Beogradska kartica, od danas je u prodaji i neće se koristiti samo za prevoz, već i za ostvarivanje raznih pogodnosti, rečeno je danas na promociji nove kartice u Starom dvoru.

Najavljeno je da će građani od ponedeljka, 12. jula, uz personalizovanu karticu, sa kupljenom mesečnom kartom za tekući mesec, moći da koriste termine za plivanje na gradskim bazenima za samo jedan dinar i da jednom mesečno kupe ulaznicu za Zoološki vrt za 350 umesto 550 dinara, kolika je inače cena.

U planu je da sa novom Beogradskom karticom građani ostvare popuste pri kupovini karata za pozorišta, bioskope, muzeje, pri plaćanju Infostana i drugih obaveza, računa u ugostiteljskim objektima i prodavnicama.

Nova Beogradska kartica će funkcionisati po principu dva novčanika gde će na jedan moći da se uplaćuje karta za prevoz, a drugi će moći da se dopunjuje i tako plaća korišćenje javnih bicikala, parkinga i drugo.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević je rekao da ovaj dan predstavlja ispunjenje obećanja da BusPlus ide u istoriju.

– Danas promovišemo novu Beogradsku karticu. Po ugovoru je ta kartica trebalo da bude realizovana u prvih šest meseci, međutim privatni partner je išao korak unapred, što smo mi podržali, i već od danas kreće prodaja novih Beogradskih kartica – naveo je Vasiljević.

Rekao je da će Beogradska kartica verovatno za svaku godinu imati malo drugačiji dizajn i da će se o tome dogovarati zajedno sa privatnim partnerom, kao i da su sugestije građana po tom pitanju uvek dobrodošle.

Vasiljević je rekao da su iz gradskog budžeta u protekle četiri godine uložena značajna sredstva za unapređenje sistema javnog prevoza putnika, kako kroz obnavljanje voznog parka GSP “Beograd”, tako i kroz povećanje plata u tom preduzeću.

Istakao je da je namera da i u narednom periodu povećavaju kvlitet usluge koja se pruža građanima, ali i naglasio da je veoma važno da građani plaćaju prevoz.

– Kada budemo imali značajnije povećanje plaćanja prevoza, mi ćemo na godišnjem nivou moći da kupujemo značajan broj novih vozila – dodao je Vasiljević.

Foto: Pixabay/ David Mark (Ilustracija)

Direktor SC “Tašmajdan” Milan Novović je rekao da svi korisnici personalizovanih kartica, starih ili novih, sa kupljenom mesečnom kartom za tekući mesec, imaju mogućnost da za samo jedan dinar u toku mesec dana iskoriste termine za rekreativno plivanje na zatvorenim bazenima gradskih sportskih centara “Tašmajdan”, “Milan Gale Muškatirović”, “Banjica”, “Vračar” i “11. april”.

To, dodao je, znači da svaki korisnik u toku jednog meseca za po jedan dinar može da iskoristiti termine u svih pet centara.

– Važno je da čuvamo životnu sredinu, važno je da čuvamo sebe, pa je ovo sjajna prilika da animiramo građane da počnu sa rekreacijom i za samo pet dinara iskoriste pet termina plivanja mesečno – kazao je Novović.

Sistem naplate karata i upravljanja vozilima kakav se primenjuje u Beogradu, kompanija Kentkart iz Turske održava u 47 gradova na četiri kontinenta širom sveta.

Marketing menadžer te kompanije Volkan Šen je rekao da su, zahvaljujući iskustvu i tome što su u Beogradu bili prisutni kao manjinski partner, prepoznali upravljanje javnim prevozom u Beogradu kao strateški važan posao za razvoj kompanije Kentkart u regionu.

– Zahvaljujući jako dobrom iskustvu i velikom broju dobrih inženjera sa kojima smo radili u Srbiji rešili smo da u Beogradu napravimo centar za ovaj deo Evrope, pa je i kompanija promenila naziv u Kentkart Southeast Europe – rekao je Šen.

Naveo je da su u prethodne dve godine započeli projekte u Kragujevcu, Sarajevu i Miškolcu u Mađarskoj.

– U Beogradu imamo nameru da zaposlimo još inženjera, da deo proizvodnje prebacimo u Srbiju i da nastavimo širenje na kompletno tržište Jugoistočne Evrope – rekao je Šen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike