Radojičić sa čelnicima opštine Nikšić: Saradnja dva grada, izdvojila se jedna važna tema

15.07.2021

14:12

0

Autor: Jovana Vrećo

Gradonačelnik je podsetio na brojne sastanke koje je imao u prethodnom periodu sa čelnicima opština Berane, Budva, Banja Luka, Neum i naveo da se danas taj n

Radojičić sa čelnicima opštine Nikšić: Saradnja dva grada, izdvojila se jedna važna tema
Copyright Zoran Radojičić sa čelnicima opštine Nikšić, Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je danas sa predsednikom opštine Nikšić Markom Kovačevićem i njegovim timom o saradnji dva grada u brojnim segmentima od privrede do kulture i sporta.

– Jedna od važnih tema za gradonačelnika Nikšića bilo je pitanje privlačenja investicija imajući u vidu činjenicu da je Beograd dobar primer. Ponosni smo na to što nas je jedna engleska studija označila kao najbolju destinaciju za investicije u ovom delu Evrope, i sigruno je da će to naše iskustvo biti moguće primeniti i u Nikšiću – rekao je Radojičić kojem je Kovačević predao pismo namere o saradnji, prenosi Tanjug.

Radojičić je nakon sastanka u Starom Dvoru rekao da je za Beograd veoma važno da ima izuzetnu saradnju sa gradovima u regionu.

Pročitajte još:

– Postoji dobra volja sa obe strane i verujem da ćemo narednih meseci i godina unaprediti saradnju u svim segmentima i da ćemo kroz proces saradnje doći do još boljih i značajnihih ideja za građane Beograda i Nikšića – rekao je gradonačelnik.

Podsetio je na brojne sastanke koje je imao u prethodnom periodu sa čelnicima opština Berane, Budva, Banja Luka, Neum i naveo da se danas taj niz nastavlja.

– Veliko zadovoljstvo nam je da smo se sastali sa čelnicima Nikišca i da u ovim globalno teškim trenucima, gde god žive Srbi na lokalnom niovu, imamo dorbu saradnju, da štitmo naše interese ne ulazeći u visoku politku i državne probleme – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Zoran Radojičić sa predsednikom opštine Nikšić Markom Kovačevićem, Beoinfo

Kaže da je bilo reči o značajnim temama i za Beograd i za Nikšić, među kojima su i komunalni problem a zaključeno je da će prvi koraci na polju saradnje biti napravljeni u oblasti kulture i sporta.

Radojičić je naveo da će se naći način da se u Nikšiću “preslikaju” neke manifestacije koje Beograd organizuje kao i da će se uskoro odlučiti koji će projekat realizovati Beograd, da li će to biti park, sportski teren ili unapređenje nekog segmenta školstva u Nikšiću.

Ekonomski projekti

Očekujemo da ćemo uskoro razgovarati o realizaciji ekonomskih projekata, naveo je gradonačelnik Beograda i izrazio zadovoljstvo, što se, kako je rekao već vidi da je novo rukovodstvo opštine Nikšić pokazalo inicijative i da spremaju mnogo toga značajnog za unapređenje života građana Nikšića.

Kovačević je izrazio zadovoljstvo što je sastanak upriličen i naglasio da ovakvih susreta nije bilo ni u vreme zajedničke države. Podsetio je da je u vreme kampanje rekao da će raditi na poboljšanju saradnje sa Srbijom i Beogradom.

– To je nekad bila jeres, gledali smo kako Beograd i Srbija sarađuju sa gradovima u regionu, u Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji i pitali se zašto to ne možemo biti i mi – rekao je on.

Pročitajte još:

Beograd je, kako je naglasio Kovačević, regionalni centar i biti povezan sa Beogradom znači imati veću šansu da privučete investicije, otvorite radna mesta.

– Osim emotivnih veza sa Beogradom te veze će doneti dobrobit svim građanima – rekao je Kovačević koji je pobedio na izborima održanim sredinom marta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike