Vesić: Investitor će morati da plati štetu stanarima urušene zgrade na Vračaru

17.07.2021

10:09 >> 10:14

0

Stručnjaci će reći kako će biti sanirana šteta i da li će to uopšte biti moguće ili će biti građena nova zgrada

Vesić: Investitor će morati da plati štetu stanarima urušene zgrade na Vračaru
Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas, povodom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, da stanari nisu krivi zbog bahatog investitora, koji će morati da, ako šteta ne može da se sanira, napravi novu zgradu i porodicama u njoj da stanove.

Vesić je rekao da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava u incidentu koji je vrlo lako mogao da se završi tragično. Naveo je da je urušena zgrada imala sedam stanova, od kojih je šest imalo stanare.

Pročitajte još

– Četiri porodice smeštene su u hotel “Slavija”, ostale su imale svoj smeštaj. Dobiće interventnu pomoć Centra za socijalni rad, biće im iznajmljeni isti ili veći stanovi, što će preko opštine platiti investitor, dok se ne sanira zgrada – naveo je Vesić.

Dodao je da će stručnjaci odgovoriti kako će biti sanirana šteta i da li će to uopšte biti moguće ili će biti građena nova zgrada.

Tanjug/Strahinja Aćimović

– Ja očekujem da u toku dana naša građevinska inspekcija podnese krivične prijave protiv svih odgovornih, a odgovoran je prvo investitor, a onda i nadzor – rekao je zamenik gradonačelnika.

Dodao je da će odgovorni morati da odgovaraju, a da će grad insistirati kod Ministarstva da podrži da inženjerska komora oduzme licence onima koji su u takvim radnjama učestvovali.

Vesić je naveo da su stanari primetili da se nešto čudno dešava, da su upozorili investitora, i čuli da je “sve u redu”.

Pročitajte još

– Trebalo je da upozore inspekciju, sada će drugi državni organi raditi svoj posao. Inspekcija, nažalost, ne može preko 2.800 gradilišta da obiđe sama, molba je svima koji primete nešto na gradilištu da pozovu inspekciju. Stanari ništa nisu krivi zbog bahatog investitora, obaveza grada i opštine je da stanu iza njih i zaštite ih – dodao je zamenik gradonačelnika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike