Biće najveći i najsavremeniji: Evo kada se otvara novi kineski tržni centar na Novom Beogradu (VIDEO)

26.06.2024

10:48

0

Ministar Goran Vesić je naglasio da je ovaj objekat apsolutno građen po svim standardima bezbednosti

Biće najveći i najsavremeniji: Evo kada se otvara novi kineski tržni centar na Novom Beogradu (VIDEO)
Novi kineski tržni centar - Copyright BeoInfo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu.

On je tokom obilaska radova na izgradnji tog objekta sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mingom kazao da je novi trgovinski centar "Evroazija" zamišljen da bude najveći i najsavremeniji centar veleprodaje kineske robe u ovom delu Evrope.

- Otvaranje ovog tržnog centra se očekuje vrlo brzo i on će biti dostupan svima, tu nema nikakve razlike, ali naravno prvenstveno će ovde biti kineske radnje - rekao je Vesić.

Skupština grada Beograda 24sedam/Katarina Mihajlović
 

On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednosti, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje.

- Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri - rekao je Vesić.

On je dodao i da kada su predstavnici "Evroazija" trgovinskog centra došli kod njega dok je još bio zamenik gradonačelnika Skupštine Beograda i predložili da izgrade moderni kineski tržni centar u Beogradu, nije imao dilemu da je to neophodno i dobro za građanke i građane.

- Imamo veliki broj kineskih radnji, a drugo, nažalost, oni su često useljeni u neuslovne objekte i nekoliko puta su se dešavali požari. I imali smo probleme zbog kojih je bila ugrožena bezbednost kako kupaca, tako i prodavaca. Tako da sam srećan što je posle samo 14 meseci ovaj tržni centar u završnoj fazi - rekao je ministar građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture.

Dve faze projekta

On je precizirao i da se projekat "Evroazija" tržni centar (Eurasia Trade Center) sastoji iz dve faze od kojih je prva površine veće od 23.000 kvadratnih metara i obuhvata objekat 1 gde će biti 358 lokala. Druga faza, kako je dodao obuhvata objekat 2 i ona je površine oko 10.000 metara kadratnih i tu će biti dodatnih još oko100 lokala.

- Ovaj tržni centar će imati ukupno 406 parking mesta - rekao je Vesić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beobuild (@beobuild)

On je naglasio i da je koliko je tokom obilaska radova mogao da vidi, da je i veliki broj kineskih, ali i srpskih kompanija već iznajmilo lokale. Kako je precizirao, više od 200 privrednih društava iz Kine i Srbije ukazalo je poverenje "Evroazija" tržnom centru postavši vlasnici nepokretnosti u pretprodaji.

- Za nas je važno da na ovaj način pokažemo da kineske kompanije koje rade u Srbiji, a njih ima veoma mnogo i zapošljavaju veliki broj ljudi, mogu da rade u dobrim i u bezbednim uslovima, ali i da oni koji dolaze da kupuju, kao i oni koji prodaju, mogu da imaju sav komfor koji se očekuje na ovakvim objektima - istakao je ministar. Prema njegovim rečima, to je dobro i pokazuje da kineski privrednici, ne samo najveće kineske kompanije koje rade infrastrukturne projekte, već i obične kineske privrednice, kao i male i srednje firme, vide Srbiju kao šansu za razvoj svog biznisa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike