Podignute krivične prijave protiv investitora sa Vračara: Još uvek nepoznata sudbina stanara

19.07.2021

14:24 >> 14:28

0

Autor: Jovana Vrećo

Sanacija srušenog objekta se nastavlja, kako bi se omogućilo iznošenje stvari koje se ustale unutra i po koje stanari još nisu bili u prilici da iznesu, jer

Podignute krivične prijave protiv investitora sa Vračara: Još uvek nepoznata sudbina stanara
Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Protiv firme za koju se sumnja da je odgovorna za urušavanje stambene zgrade na Vračaru, kao i izvođača radova, podignute su četiri krivične prijave, a stanari trenutno zasedaju sa gradskim čelnicima.

Sanacija srušenog objekta na Vračaru se nastavlja, kako bi se omogućilo iznošenje stvari koje se ustale unutra i po koje stanari još nisu bili u prilici da iznesu, jer nije bezbedno, javlja “Blic”.

Pročitajte još:

Kako je navedeno, krivične prijave podignute su protiv tročlane porodice investitora – Borisava, Vere i Slobodana Božića, kao i protiv direktora firme “Ropeber Studio d.o.o.” koja je izvođač radova, Radojević Milovana, rekao je za “Blic” Milan Uzelac, građevinski inženjer angažovan na saniranju urušenog objekta u Vidovdanskoj ulici broj 2a, a prema rešenju građevinske inpekcije.

Stanari koji nisu imali drugi smeštaj i dalje borave u hotelu “Slavija”, a u 15 sati su se sastali sa čelnicima grada, kako bi razmotrili moguća rešenja za naredni period.

Prema rečima Uzelca, uz konsultacije sa profesorima struke, zaključeno je da postojeći nasip nije dovoljan.

Danas se, navodno, nastavlja nasipanje čvrste podloge uz obrušenu zgradu, a potom će biti neophodni betonski stabilizatori, kako bi se zgrada obezbedila za ulazak stanara koji još uvek čekaju da iznesu svoje stvari. Procena stručnjaka je da će za to sigurno biti potrebno više dana.

Takođe, neophodno je i da inženjeri nadležni za sanaciju uđu u zgradu, kako bi u potpunosti mogli da procene koje je najbolje rešenje za samu građevinu, odnosno da li će se ulagati u saniranje postojeće zgrade ili će se namenski srušiti u potpunosti, da bi se izgradila nova.

Pročitajte još:

Stučnjaci koji vode proces sanacije u kontaktu su sa investitorom, o čijem trošku se sprovode radovi, kao i sa stanarima. Predsednik kućnog saveta Novica Stanimirović priložio je nacrte o izgradnji svoje zgrade, kao i one koji su rađeni kada je dozidan stan na poslednjem spratu.

Stanari ne veruju u mogućnost osposobljavanja zgrade, s obirom da su oni jedini videli iznutra koliko su popucali zidovi i pločice pre urušavanja.

Oni su svakim danom sve uzrujaniji zbog neizvesne situacije, ali i zdravstveno ugroženi, te su već nekoliko puta tražili pomoć lekara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike