Ima li mesta u srednjim beogradskim škola za svih 16.099 učenika?

12.06.2024

09:52

0

Preliminarni rezultati će biti objavljeni već 21. juna, prigovori se prilažu do 24. juna kada izlaze konačne rang liste

Ima li mesta u srednjim beogradskim škola za svih 16.099 učenika?
Copyright 24sedam/S.Š.

Načelnik Školske uprave za grad Beograd Dragan Filipović izjavio je danas da ove godine 16.099 učenika završava osnovnu školu i da ima dovoljno mesta u svim srednjim školama na teritoriji grada za upis.

Za manje od nedelju dana učenici osmih razreda osnovnih škola na teritoriji Srbije polagaće završni ispit koji je zakazan za 17, 18. i 19. jun.

- Ovih dana užurbano školske uprave, ministarstvo prosvete, svi direktori, nastavnici, a pre svega se naši učenici pripremaju za završni ispit koji je 17, 18. i 19. juna - rekao je za Tanjug Filipović.

On je rekao da se održavaju sastanci sa direktorima svih škola na teritoriji grada Beograda kako bi završni ispit prošao u najboljem mogućem redu.

- Nekih novina u odnosu na godine u nazad nemamo - procedura je standardna, ali s obzirom na to da u samom sistemu imamo i nove direktore škola i nove nastavnike koji su kao dežurni nastavnici, a svaka generacija učenika nam je nova generacija - rekao je Filipović.

Preliminarni rezultati će biti objavljeni već 21. juna, prigovori se prilažu do 24. juna kada izlaze konačne rang liste - kao i svake godine imamo prvostepene i drugostepene žalbene komisije, obrasci su takođe pripremljeni.

- Roditelji to mogu da učine neposredno u školi ili elektronskim putem, rekao je on. Nakon 24. kada bude objavljena konačna rang lista, 25. i 26. juna se popunjavaju liste želja - rekao je Filipović.

M. M./ATAImages
 

- Takođe, postoji i jedna vajber zajednica Moja srednja škola koja je jedan vid informacija. Tu se redovno ažuriraju svi podaci vezano za sam tok upisa u srednje škole. Uputstva su na potralu moja Srednja škola - zaključio je Filipović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike