Izašle rang-liste za upis dece u vrtiće u Beogradu

10.06.2024

08:35

0

Na raspolaganju bilo nešto više od 14.000 mesta

Izašle rang-liste za upis dece u vrtiće u Beogradu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Preliminarne rang-liste za upis dece u svih 17 predškolskih ustanova na teritoriji grada Beograda objavljene su danas, a konačne rang-liste će biti objavljene početkom jula.

Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje, izjavila je za Tanjug da je na raspolaganju bilo nešto više od 14.000 mesta, a da je od 8. aprila do 17. maja stiglo oko 18.000 prijava.

- Konkurs je protekao baš onako kako smo i očekivali, bez ikakavih problema. Od sredine maja upisne komisije vredno su radile na formiranju preliminarnih rang-lista, a do početka jula će biti formirane i konačne rang-liste koje će biti objavljene po isteku roka predviđenog za razmatranje žalbi - rekla je Čamagićeva.

Roditelji će od danas do 19. juna moći da podnesu žalbe na mejl adrese predškolskih ustanova. Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

- Tradicionalno najviše prijava bilo je za vrtiće na Novom Beogradu i Paliluli, dok je najveće interesovanje za upis dece u odnosu na broj slobodnih mesta na opštinama Voždovac i Zemun - navela je Čamagićeva.

Profimedia
 

Dodala je da posebno raduje činjenica da su sva deca koja su konkurisala u četiri beogradske opštine i upisana u željene vrtiće, što je rezultat proširivanja kapaciteta i otvaranja novih državnih vrtića, kao i nikada većih izdvajanja za subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima.

- Mi ćemo tokom leta raditi analizu pristiglih prijava i gde ima potrebe za dodatnim proširenjem kapaciteta, jer mi kao osnivači predškolskih ustanova u skladu sa zakonom možemo da odobrimo ustanovama da za 20 posto, tamo gde je to moguće - gde imaju prostornog i kadrovskog kapciteta - odobre dodatni broj upisa - rekla je Čamagićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike