Više mesta za brucoše u beogradskim domovima, prijava od 1. septembra

21.07.2021

08:34

0

Autor: Jovana Vrećo

Zamenik generalnog direktora Ustanove Studentski centar Beograd navodi da svake godine konkuriše više od 2.000 budućih brucoša

Više mesta za brucoše u beogradskim domovima, prijava od 1. septembra
Copyright Studentski dom „Kralj Aleksandar I“, Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

Ove godine u Beogradu mesto u studentskim domovima trebalo bi da dobije oko 1.350 budućih brucoša.

Od 1. do 15. septembra oni će moći da se prijave za smeštaj u nekom od studentskih domova u sklopu Ustanove Studentski centar “Beograd”, a kako je rečeno Tanjugu, kapacitet je proširen i ove godine moći će da primi više zainteresovanih.

Kako navode, to je omogućeno zahvaljujući proširenju kapaciteta, adaptacijom prostora koji se nisu koristili i onih u kojima su bili smešteni privatni stanari, kao i pojačanim kontrolama i boljom organizacijom raspodele.

Pročitajte još:

Zamenik generalnog direktora te ustanove Vladimir Cvijović navodi da svake godine za beogradske domove konkuriše više od 2.000 budućih brucoša.

U poslednje tri godine broj mesta za brucoše povećan je za više od 30 odsto, a Cvijović ističe da će se i narednom periodu raditi na tome.

Kako kaže, očekivanja su da će ove godine “u startu” mesto u domovima dobiti 1.350 brucoša.

Pravo na smeštaj imaju studenti koji prvi put upisuju prvu godinu osnovnih akademskih ili integrisanih studija, čije školovanje finansira država, koji imaju državljanstvo naše zemlje ili države u regionu i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju.

Printscreen/Youtube/light2tube

Takođe, posmatra se uspeh iz srednje škole, kao i prosek primanja po porodici.

U beogradskim studentskim domovima trenutno je oko 15 odsto studenata od 10.500 koliki je ukupan kapacitet.

– U domovima je sada oko 1.600 studenata. Stanje je stabilno, jedan student je pozitivan na koronu, ali on je izolovan – navodi Cvijović i ističe da studentski domovi nisu ništa više rizični za prenos korone nego bilo koja druga ustanova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike