Sa rancem na leđima do juga Srbije: Kako je za Beograđane Prokop postao važna stanica njihovih putovanja (FOTO)

21.07.2021

09:08 >> 12:04

0

Novi vozovi su odlični, sređeni unutra i čisti. Stariji ne mogu da se porede sa njima - rekao je za 24sedam Andrej Tasevski (20)

Sa rancem na leđima do juga Srbije: Kako je za Beograđane Prokop postao važna stanica njihovih putovanja (FOTO)
Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Beogradska železnica se uzdigla sa svoje tačke polazišta visoko do evropskih standarda izgradnjom Prokopa i prolaskom modernizovanih vozova koji brzinom od oko 100 kilometara na čas tutnje kroz stanicu stacioniranu između zelene oaze “Hajd” parka i Beogradske industrije piva.

24sedam/Katarina Mihajlović

Do Prokopa vodi nekoliko prilaza, tako da na primer ukoliko idete iz pravca auto-puta, vozilom se mozete isključiti kod Hitne pomoći, zatim Prokupačkom ulicom ići sve do zeležničke stanice. Ukoliko dolazite iz pravca Topčiderske zvezde, spuštate se niz Bulevar vojvode Putnika,  ulazite u Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, gde vas čeka isključenje za stanicu.

24sedam/ Goran Sivački

Sam ulaz u železničku stanicu obiluje velikim brojem parking-mesta, te ne morate da brinete o tome da li ćete uspeti da nađete slobodno mesto za svoje vozilo. Takođe, građani koji ne poseduju vozačku dozvolu, do Prokopa mogu doći autobusima koji saobraćaju na linijama 34, 36 i 38A.

24sedam/ Goran Sivački

Kamene stepenice direktno vode do stajališta i šina, a za starije ili osobe sa invaliditetom postoje i liftovi koji im omogućavaju siguran spust do same stanice.

24sedam/ Goran Sivački

Železničku stanicu čuvaju uniformisani policajci, koji se smenjuju u toku dana, kao i video nadzor kojim je pokriven ceo Prokop, čime je dokazano da je  bezbednost građana na prvom mestu.

Andrej Tasevski, 24sedam/ Goran Sivački

U samom srcu stanice, reporteri 24sedam razgovarali su sa građanima koji svaki dan koriste voz kao prevozno sredstvo do željenih destinacija.

– Iz Beograda sam i vozom putujem skoro svaki vikend, najviše na jug Srbije, jer tamo volim da kampujem sa drugarima. Sa rancem na leđima obilazimo jezera, šume i gradove po našoj zemlji. Novi vozovi su odlični, sređeni unutra i čisti. Stariji ne mogu da se porede sa njima, oni ne služe ničemu – rekao je za 24sedam Andrej Tasevski (20).

24sedam/ Goran Sivački

Andrejevo mišljenje deli i studentkinja T. P. (23) koja, takođe, vozom putuje skoro svaki dan.

– Voz koristim svaki dan kako bih stigla od Studenjaka do Fakulteta političkih nauka. Osim što je to brže i sigurnije prevozno sredstvo, volim da uživam i u pogledu, a bilo bi super i kada bi se ostale stanice sredile – rekla je ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike