Otvoreno parkiralište "Bežanijska kosa": Novih 85 parking-mesta za vozače na Novom Beogradu (FOTO/VIDEO)

30.05.2024

17:42

0

Autor: 24sedam

"Parking servis" je na ovom parkiralištu omogućio besplatno parkiranje prvih 15 minuta

Otvoreno parkiralište "Bežanijska kosa": Novih 85 parking-mesta za vozače na Novom Beogradu (FOTO/VIDEO)
Copyright GO Novi Beograd

"Sa parkiralištem "Bežanijska kosa", kao i nedavno otvorenim parkinkg-prostorom u okviru Tržnog centra "Stari Merkator", opština Novi Beograd je u poslednjih godinu i po dana dobila više od 2.100 novih parking-mesta", rekao je predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan koji je danas otvorio novo parkiralište sa 85 parking-mesta.

Parkiralište na Bežanijskoj kosi JKP "Parking servis" Beograd izgradilo je na raskrsnici ulica dr Huga Klajna i Ismeta Mujezinovića, na površini od 3.595 kvadratnih metara, u neposrednoj blizini pijace i nedaleko od glavnog ulaza u Novo bežanijsko groblje. Ulaz i izlaz vozila je iz ulice Ismeta Mujezinovića.

- "Parking servis" je na ovom parkiralištu omogućio besplatno parkiranje prvih 15 minuta, što će najviše odgovarati posetiocima obližnjih objekata - rekao je Bovan, dodajući da je reč o potpuno tehnički opremljenom parkiralištu u blizini lokacija koje s obzirom na usluge koje obavljaju, zahtevaju dobar pristup.

- U neposrednoj blizini se nalazi Centar za dnevni boravak osoba sa posebnim potrebama, a na drugoj strani ulice dr Huga Klajna završava se izgradnja Centra za rani razvoj dece i inkluziju, pa je pretpostavka da će najveći broj korisnika parkirališta radnim danom biti upravo zaposleni i korisnici ovih centara, odnosno posetioci stambenog kompleksa, dok će vikendom to biti posetioci pijace- naglasio je predsednik opštine.

Od 85 parking-mesta, četiri su namenjena za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom, a dva su predviđena za postavljanje elektro-punjača, za punjenje električnih vozila.

Cena prvog započetog sata parkiranja je 50 dinara, svakog sledećeg 100 dinara, a cena dnevne karte iznosi 1.000 dinara..

Ponuđene su i dve vrste mesečnih pretplata, noćna koja košta 3.000 dinara i celodnevna po ceni od 10.000 dinara.

Plaćanje može da se obavi na dva natkrivena naplatna mesta u blizini pešačkog koridora kao i na blagajni, pripejd karticom ili putem mobilne aplikacije "Parking servis".

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike