Maturantski ples na Sava promenadi - poziv za sve vršnjake iz Srbije na "Ples tolerancije" 21. maja (FOTO)

17.05.2024

14:24

0

Svrha ovog projekta je da se maturanti povežu i druže, a u cilju promocije mira i zajedništva

Maturantski ples na Sava promenadi - poziv za sve vršnjake iz Srbije na "Ples tolerancije" 21. maja (FOTO)
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Maturanti iz Beograda i drugih gradova danas su sinhronizovanim plesom na Sava promenadi u prestonici pozvali sve vršnjake iz pedesetak gradova i opština u Srbiji na tradicionalni maturantski "Ples tolerancije", koji će širom Srbije biti održan u utorak, 21. maja.

Maturanti iz Beograda i različitih gradova u Srbiji su oko 12.00 sati zaplesali uz muziku Johana Štrausa. Koordinator projekta "Maturantska parada" Biljana Janković rekla je da su okupljeni maturanti vežbali i da su spremni da na trgovima u svojim gradovima zaplešu i 21. maja.

Navela je da je svrha tog projekta da se maturanti povežu i da se druže, a u cilju promocije mira i zajedništva.

- Manifestacija se održava svake godine, bez izuzetka, čak mogu reći da smo je održavali i u vreme pandemije, jer je uvek u mesecu maju bila relaksiranija situacija - rekla je ona za Tanjug.

Maturanti iz Pećinaca, koji su danas zajedno sa ostalim vršnjacima zaplesali u Beogradu, rekli su da je dobro što postoji takav projekat, jer ih on zbližava i pomaže im da upoznaju nove ljude i da se druže.

- Ovaj projekat nam pomaže da upoznamo nove ljude, da znamo da je jednakost najvažnija i da ne treba nikoga da razlikujemo ni po jednom osnovu - rekli su oni. Maturantski ples pod pokroviteljstvom Belgrade Watefronta na Sava promenadi održava se po šesti put.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike