Bira se između četiri dizajna vagona budućeg metroa: Vesić otkrio koji predlog trenutno vodi (VIDEO)

25.07.2021

10:34 >> 10:47

0

Autor: Jovana Vrećo

Kako je ranije najavljeno, početkom novembra očekuje se početak izgradnje Depoa na Makiškom polju, čime će faktički početi izgradnja beogradskog metroa

Bira se između četiri dizajna vagona budućeg metroa: Vesić otkrio koji predlog trenutno vodi (VIDEO)
Copyright Promo/ Grad Beograd

Pre tačno 10 dana počelo je glasanje za jedan od četiri predloga za dizajn vagona budućeg metroa, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić jutros je otkrio koji od njih trenutno vodi.

Bira se između četiri predloga za izgled vagona: 1 – svetlost, 2 – snaga, 3 – sloboda i 4 – sigurnost.

– Do juče je vodio predlog broj 4, a od juče idejno rešenje pod brojem 3, sa 37, 33 odsto glasova. Na njemu je nacionalna zastava Srbije i pretpostavljam da zbog toga za sada ima najviše glasova građana. Mi ćemo sačekati do 15. septembra da se završi glasanje i tada će biti napravljen jedan “šou rum” na Trgu republike gde će ljudi moći da vide kako će izgledati unutrašnjost metroa – rekao je jutros zamenik gradonačelnika gostujući na TV Pink.

Kako je Vesić ranije podsetio, početkom novembra očekuje se početak izgradnje Depoa na Makiškom polju, čime će faktički početi izgradnja beogradskog metroa.

Pročitajte još:

– To će se desiti posle 50 godina od kada je prvi put obećana izgradnja metroa 4. decembra 1981. kada je tadašnji gradonačelnik Branko Pešić rekao posle otvaranja Gazele da Beograd mora dobiti metro i stanicu Prokop – podsetio je on i ukazao je da je trebalo pet decenija da se san ostvari i da je Beograd prvi put došao u situaciju da gradi metro.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike