Deca Beograda: Zorana Arunović - pucanjem u centar mete do velikog broja medalja

25.07.2021

17:30 >> 19:09

0

Na ovogodišnjim, njenim trećim, Olimpijskim igrama, nije uspela da prođe kvalifikacije i uđe u finale u Tokiju

Deca Beograda: Zorana Arunović - pucanjem u centar mete do velikog broja medalja
Copyright ATAImages/AntonioAhel

Srpska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović, kojoj je ovo bilo treće pojavljivanje na Olimpijskim igrama, ove godine nije uspela da prođe kvalifikacije i uđe u finale.

Bilo je neophodno da se plasira u prvih osam, kako bi došla do finala u Tokiju, u disciplini vazdušni pištolj 10m, međutim, nekoliko loših pucnjeva koštalo ju je tog mesta.

Ona je na prethodnom takmičenju održanom u Riju 2016. zauzela 11. mesto u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara, dok je na Olimpijadi u Londonu 2012. godine osvojila 4. mesto u kategoriji MK pištolj na 25 metara.

Pročitajte još

Rođena je u Beogradu 22. novembra 1986, a streljaštvom je počela da se bavi 2001. kada je imala 15 godina.

ATAImages/Antonio Ahel

Karijeru je počela u klubu Policajac, a zatim je prešla u Crvenu Zvezdu.

Uspešno je počela da se takmiči već 2004. godine, kada je na Evropskom prvenstvu u Đeru zajedno sa ostalim članovima juniorske reprezentacije osvojila je srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj, a 2005. u Estoniji bronzu.

Na Evropskom juniorskom šampionatu u Moskvi 2006. osvojila je pojedinačnu i ekipnu zlatnu medalju, kao i ekipnu juniorsku bronzu i pojedinačno zlato u disciplini malokalibarski pištolj na Svetskom prvenstvu u Zagrebu.

Takmičenje koje je proslavlja je Svetsko prvenstvo u Minhenu 2010. Tada je postala svetska prvakinja u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara. Takođe, osvaja pojedinačnu i ekipnu srebrnu medalju, zajedno sa sestrom Jelenom i Jasnom Šekarić na 25 m MK pištolj.

Krajem 2010. od Olimpijskog komiteta Srbije dobija priznanje za najboljeg ženskog sportistu, a Streljački savez ju je proglasio najboljim ženskim strelcem u Srbiji 2011. godine.

Potom slede učešća na Olimpijadi 2012. u Londonu, kao i u Riju 2016.

ATAImages/AntonioAhel

U izboru Svetske streljačke federacije za najboljeg ženskog strelca sveta 2013. godine zauzela je drugo mesto.

U susret ovogodišnjim Igrama u Tokiju, Zorana je istakla kako Srbija ima sjajan tim, koji čini spoj mladosti i iskustva.

Pročitajte još

– U nedostatku smo sa takmičenjima i ne znamo u kakvoj su formi ostali konkurenti, ali svi idemo da se borimo, da pokažemo koliko smo radili. Sumnjam da je neko radio više od nas. Poželela bih svim članovima Olimpijskog tima Srbije mnogo sreće na Igrama, mnogo negativnih testova na virus, i mnogo pozitivnih sportskih rezultata. Nadamo se da ćemo da obradujemo sve u Srbiji svojim rezultatima – rekla je Zorana nedavno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike