Stanari srušene zgrade u Vidovdanskoj uspeli da iznesu deo stvari: "Sačuvala sam tri para cipela" (FOTO)

30.07.2021

12:08 >> 14:02

0

Oni stanari čiji se stanovi nalaze u zelenoj zoni mogli su da uđu kroz ulazna vrata zgrade i uzmu svoje stvari, dok su ostali ulazili kranom kroz prozore

Stanari srušene zgrade u Vidovdanskoj uspeli da iznesu deo stvari: "Sačuvala sam tri para cipela" (FOTO)
Foto: Dušan Milenković

“Bilo je previše rizično da ulazimo u druge sobe, uspela sam odeću da spakujem u kese samo iz spavaće sobe”, rekla je, za 24sedam, Ljubica Stanković, stanarka urušene zgrade u Vidovdankoj ulici, na Vračaru.

Stanarima je danas omogućeno da nakratko uđu u svoje domove i uzmu samo ono najneophodnije – lične stvari i ono što im je najdraže, fotografije i uspomene, pre nego što cela zgrada bude srušena.

Pročitajte još

– Bilo je previše rizično da ulazimo u druge sobe, samo sam uzela stvari iz spavaće. Vatrogasci su mi pomogli da ih spakujem u pet kesa. Sačuvala sam tri para cipela, ostalo mi je sve propalo kada se stan urušio. Imala sam ceo jedan plakar sa obućom u kuhinji, koja se takođe urušila – rekla je za 24sedam Ljubica Stanković.

Ona dodaje da su stanari došli jutros oko devet sati, a da im je oko 11 časova dozvoljeno da uđu u stanove.

Reporteri 24sedam razgovarali su i sa njenom majkom Milenom, koja joj je pomogla da unese sve stvari u automobil.

– Uspela je da samo nešto stvari uzme, ostalim nije mogla da priđe. Barem ima odeću i obuću za prvo vreme, kada krene na posao, krajem avgusta – navela je za 24sedam Milena, Ljubičina majka.

Pročitajte još

Oni stanari čiji se stanovi nalaze u zelenoj zoni mogli su kroz ulazna vrata zgrade da uđu i uzmu svoje stvari, dok su ostali ulazili kranom kroz prozore.

Podsetimo, u Vidovdanskoj 2a, na Vračaru, pre dve nedelje se urušila zgrada zbog kopanja temelja na gradilištu pored.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi