Pala odluka: Novčana pomoć stanarima iz Vidovdanske ulice, poznata i cifra

30.07.2021

13:55 >> 16:39

0

Autor: A. B.

Odluka je doneta danas, na predlog Štaba za vanredne situacije

Pala odluka: Novčana pomoć stanarima iz Vidovdanske ulice, poznata i cifra
24sedam/Katarina Mihajlović

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je danas da će pet porodica koje su izgubile stanove prilikom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici, a koje su živele u njima, dobiti sledeće sedmice novčanu pomoć, u iznosu od po 304.596 dinara.

Ta odluka je doneta danas, na predlog Štaba za vanredne situacije, rekao je Vesić.

Pročitajte još:

On je naveo da očekuje da će za oko dve nedelje potpisati ugovor sa građanima koji su izgubili krov nad glavom prilikom rušenja zgrade, i da će nakon toga Direkcija za građevinsko zemljište početi sa izgradnjom njihovih stanova.

Dok se to ne dogodi, kako kaže, četiri porodice koje nemaju smeštaj, moći će privremeno da borave u gradskim stanovima.

Foto: Dušan Milenković

– Kao država i društvo, uradili smo apsolutno sve da pomognemo našim sugrađanima i oni su zadovoljni, jer smo pokazali da možemo da budemo solidarni i da stanemo iza njih, posebno kad im se desi nešto za šta nisu krivi – rekao je Vesić.

On je naveo i da su stanari zgrade u Vidovdanskoj ulici, na osnovu mišljenja Građevinskog fakulteta, koji je procenio da je bezbedno, počeli da ulaze u stanove, kako bi uzeli najosnovnije stvari.

Pročitajte još:

– Važno je da mogu da uđu i uzmu stvari, kako ne bi bilo uništeno ono što ima životnu vrednost, kao što su slike, uspomene… Zahvalan sam Građevinskom fakultetu što je pomogao u tome – rekao je Vesić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi