Koliko četvoročlanu porodicu prosečno košta šetnja Knez Mihailovom?

01.08.2021

07:50 >> 06:17

0

Autor: Jovana Vrećo

Ulaskom na glavno šetalište pred građanima se nalazi širok izbor kafića i restorana

Koliko četvoročlanu porodicu prosečno košta šetnja Knez Mihailovom?
Copyright Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

Jedna od glavnih stvari koja izdvaja prestonicu od drugih gradova u Srbiji je ta što vam je za jedan porodični vikend-izlazak potrebno više od jedne dnevnice.

Koliko prosečno košta jedna šetnja glavnom gradskom štraftom za četvoročlanu porodicu, reporteri 24sedam su proverili izlaskom u Knez Mihailovu.

Ulaskom na glavno šetalište pred građanima se nalazi širok izbor kafića i restorana, a Beograđani su mislili i na najmlađe, te su duž cele Knez Mihailove postavljeni raznorazni sadržaji.

24sedam/Katarina Mihajlović

Ukoliko se četvoročlana porodica odluči da sedne u jedan od ugostiteljskih objekata, za takvo zadovoljstvo bi trebalo da izdvoje čak 1.000 dinara.

Za toliku sumu moguće je popiti dva espresa sa mlekom, osvežavajući napitak, poput limunade ili miksa ceđenog voća.

24sedam/Katarina Mihajlović

Kokice, pa sladoled

Nakon kafića, roditelji sa decom mogu pojesti kokice, po jednu srednju kesu koja košta 100 dinara, a ukoliko se odluče za nešto slatko, mogu da kupe po dve ili tri sladoleda. Uzimajući u obzir računicu za ovu poslasticu, jedna porodica mora da izdvoji minimum 900 dinara.

24sedam/Katarina Mihajlović

Ulični svirači, umetnici i prodavci

Pored kafića i sladoledžinica, građani mogu da uživaju i uz ulične svirače, koji i uprkos visokim temperaturama ne odustaju od toga da stanovnicima prestonice svakodnevno izmame osmeh.

Pročitajte još:

Takođe, u Knez Mihailovoj ulici preko dana borave i umetnici, koji svoje umetnine izlažu i prave na licu mesta, poput slika, minđuša, ogrlica, narukvica i drugog nakita.

24sedam/Katarina Mihajlović

Oni svoj rad cene između 700 i 1.000 dinara, ali ipak sama cena zavisi i od tehnike rade i materijala koji umetnici koriste u izradi.

Za svoj dom, četvoročlana porodica u centru grada može kupiti i domaće proizvode, kao što su med, ajvar, bademi, orasi, ratluk, ali i ručno izrađene vunene čarape, kao i majice sa motivima raznoraznih filmskih junaka.

Zabavni park na Kalemegdanu – atrakcija za mališane

24sedam/Katarina Mihajlović

Četvoročlana porodica mir od gradske vreve, može pronaći u najvećem i najlepšem beogradskom parku – Kalemegdanu, mestu koje deca najviše vole da posećuju zbog zabavnog parka i drugih sadržaja koje im ova zelena oaza nudi.

Na Kalemegdanu, jedna karta za autiće na sudaranje ili vožnju panoramom košta 150 dinara, dok baloni punjeni helijumom, koje mališani najviše vole, koštaju između 500 i 700 dinara.

Pročitajte još:

Sve u svemu, izlet u Knez Mihailovoj ulici, jednu porodicu papreno će koštati, ipak to ne sprečava mnoge građane da slobodan dan provedu u centru grada.

Instaliraj te našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike