Grad koji nikada „ne spava“ – izlasci u Beogradu koje ćete pamtiti zauvek

28.02.2024

16:11

0

U Beogradu vam ne može biti dosadno, jer je to grad koji nikada „ne spava i ne miruje“.

Grad koji nikada „ne spava“ – izlasci u Beogradu koje ćete pamtiti zauvek
Copyright Pexels

Zahvaljujući spoju istorije i arhitekture, raznovrsnosti turističkih sadržaja, nacionalnoj kuhinji, kao i dobroj energiji, Beograd odavno nosi epitet pravog dragulja Balkana gde se tradicija i urbanizam međusobno prožimaju, dajući posebnu draž ovoj živopisnoj metropoli Evrope.

Beograd je grad koji zahvaljujući bogatoj kulturnoj i rekreativnoj ponudi nudi ponešto za svakoga, pa je već godinama unazad nezaobilazna destinacija mnogih turista širom sveta. Ukoliko ste željni prirodnih lepota i impresivnog nasleđa, ali i dobrog noćnog provoda, Beograd vam nudi neograničene mogućnosti za istraživanje, ali i uživanje u autentičnoj hrani, živoj muzici i dobrom društvu.

Svaki turista se slaže da su noćni izlasci u Beogradu jedinstveni i neponovljivi, a mnogobrojni barovi, klubovi, restorani i kafane tada postaju epicentri zabave i opuštene atmosfere. U Beogradu vam ne može biti dosadno, jer je to grad koji nikada „ne spava i ne miruje“.

Za tradicionaliste koji žele da osete stari duh Beograda, kafane su svakako nezaobilazna destinacija. Za one koji više vole elegantnu i intimnu atmosferu, restorani su pravi izbor. Zahvaljujući širokoj ponudi tradicionalnih srpskih jela, ali i internacionalnih kuhinja, doživećete vrhunski gastronomski doživljaj, uz širok izbor vina i koktela. A za mlađu populaciju koja želi dobro da se zabavi, Beograd nudi bogat izbor klubova, koji su ispunjeni fantastičnom energijom i privlače različita poznata imena širom sveta i regiona.

Još jedna specifičnost noćnog života je i vrhunski odabir odevnih kombinacija posebno kod mladih, koji su poznati po jedinstvenom stilu i dobrim osećajem za modu. Pripreme za noćni izlazak su sastavni deo zabave i jednako bitan dodatak samom provodu, naročito osobama koje vole da prate trendove usklađujući ih sa ličnim afinitetima, što im pruža mogućnost da se istaknu u masi na jedan nekonvencionalni način.

Ukoliko želite da budete primećeni i uvek u trendu, nekoliko opštih saveta vam može pomoći u tome:

Zimi su obavezni topli komadi – moderni kaputi za žene i muške jakne za jači pol

Zima uvek sa sobom nosi potrebu za odabirom toplije odeće, ali to be znači da stil mora da „trpi“. Zato investirajte u kvalitetne odevne komade, u kojima ćete se osećati udobno i zaštićeno tokom hladnih noći, a ujedno izgledati puni samopouzdanja.

Ženski kaputi postali su nezaobilazni modni detalj, od klasičnih modela do trendi oversize varijanti, koji pružaju elegantno rešenje za svaku priliku.

Kada je u pitanju snažniji pol, pravi izbor su muške jakne koje kombinuju praktičnost i stil u stvaranju kompletnog i modernog izgleda. Savremeni trendovi u muškoj modi naglašavaju raznovrsnost i mogućnost uparivanja različitih kombinacija, pa se pri odabiru muških jakni pažnja posvećuje udobnosti, funkcionalnosti, estetskoj privlačnosti i lakom usklađivanju sa ostatkom garderobe.

Obratite pažnju na modne detalje

Aksesoari ili modni dodaci upotpunjuju svaku kombinaciju za izlazak, dajući joj posebnu unikatnost. Iz tog razloga, sve više mladih obraća pažnju na kombinovanje detalja – nakita, kaiševa, naočara, satova,

torbi, marama, šalova, rukavica i drugih funkcionalnih dodataka. Oni predstavljaju neizostavni deo svakog outfita, jer imaju moć da transformišu i obogate izgled.

Da li ste čuli za Off-White patike?

Italijanski brend Off-White, poznat po svojoj inovativnoj estetici, uspeo je u svojoj nameri da iskombinuje i uskladi ulični stil sa luksuznim elementima. Zato su Off-White patike postale pravi statusni simbol među mladima. Njihov prepoznatljiv dizajn, kombinacija raskošnih materijala, boja i sportske elegancije, čine ih nezaobilaznim dodatkom svakog modernog izgleda. Veoma su popularne među ljubiteljima mode, zbog svog jedinstvenog stila i visokog kvaliteta izrade.

Ne zaboravite dobro raspoloženje

Na kraju priprema za izlazak, nemojte zaboraviti da je dobro rapoloženje i zabava svrha svakog noćnog provoda. Zato se opustite, uživajte u društvu i noćnim svetlima grada i stvorite lepe uspomene koje ćete zauvek pamtiti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike