Ni auto-put ne pomaže: Sezona je odmora i manje je vozila na ulicama, ali radovi parališu delove grada (MAPA)

03.08.2021

07:55 >> 07:58

0

Autor: Jovana Vrećo

Koliko je teško vozačima, toliko je i građanima koji koriste javni gradski prevoz, jer mnoge linije su zbog radova izmenile trasu kretanja

Ni auto-put ne pomaže: Sezona je odmora i manje je vozila na ulicama, ali radovi parališu delove grada (MAPA)
Copyright Foto: 24sedam/ A. S.

Radovi na pojedinim prestoničkim ulicama uveliko su u toku, te se saobraćaj, iako su mnogi otišli na godišnje odmore, odvija maltene isto kao kada je pun grad.

Koliko to teško pada vozačima, toliko je teško i građanima koji koriste javni gradski prevoz, jer su mnoge linije zbog radova izmenile trasu kretanja.

Pročitajte još:

Takođe, više se za izbegavanje gužvi u prestonici ne može koristiti ni auto-put kao zicer, odnosno “brža trasa”, jer je i tu sve češće zakrčenje zbog mnogobrojnih stranih turista, koji su u špicu letnje sezone na proputovanju kroz našu prestonicu i Srbiju.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Radovi menjaju trase gradskog prevoza

Do potpunog zatvaranja za saobraćaj Ulice kraljice Natalije, na delu između Dobrinjske i Kosovske devojke, u smeru ka Balkanskoj, doći će zbog radova koje će izvoditi JKP “Beogradske elektrane”. Ovakav režim potrajaće čak do kraja avgusta.

Takođe, menja se režim rada linija 52, 53, 56 i 56L, te će one saobraćati na skraćenoj relaciji: Admirala Geprata-periferni terminusi, dok će se smer kretanja promeniti na sledeći način: Sarajevska-Balkanska-Admirala Geprata-Kneza Miloša i dalje redovnim trasama.

U Ulici admirala Geprata nema zaustavljanja vozila, a korekcija vremena obrta navedenih linija vršiće se na perifernim terminusima.

Ukidaju se stajališta, za linije 52, 53, 56 i 56L: terminus Zeleni venac, “Vaznesenjska crkva“, u smeru ka periferiji i „Kamenička“, u smeru ka Zelenom vencu.

Vozila će privremeno koristiti kao polazno stajalište – „Admirala Geprata“ u Kneza Miloša, a kao izlazno stajalište – „Nemanjina“ u Balkanskoj.

Radovi širom Beograda, Printscreen/ Grad Beograd

Zbog radova na izgradnji kolovoza u Bulevaru patrijarha Pavla, u zoni raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića, koje će izvoditi preduzeće “Bauwesen”, od 1. avgusta do 1. septembra, menja se režim rada linije 42 u oba smera će saobraćati: Bahtijara Vagabzade – Borska – Vareška – Patrijarha Dimtirija i dalje redovnom trasom.

Privremeno se ukidaju stajališta za liniju 42: “Košutnjak” i “Koste Živkovića” u oba smera, “Peta ekonomska” u smeru ka periferiji, “Hasanaginice” u smeru ka gradu. Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Pročitajte još:

Zbog izvođenja radova na toplovodnoj mreži u Venizelosovoj ulici, na delu od Knez Miletine do Ulice Gundulićev venac, doći će do zatvaranja u smeru ka Dunav stanici do 12. avgusta, pri čemu se menja režim rada vozila sa linije 37 u smeru ka terminusu “Kneževac”.

Pomenuta linija saobraćaće ulicama: Poenkareova – Cvijićeva – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Cara Dušana – Francuska i dalje redovnom trasom. Dok će u smeru ka “Pančevačkom mostu” saobraćati redovnom trasom.

Ukidaju se stajališta u smeru ka Kneževcu: “Vojvode Dobrnjca” i “Gundulićev venac”,a  na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti sva postojeća stajališta.

Banjica opet “preorana”

Privremeni kružni tok na Banjici koji je pušten u rad početkom maja, opet su zauzele mašine, u šta su se na terenu, uverili i reporteri 24sedam.

Pre 10 dana, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je objavio da je Crnotravska puštena za saobraćaj i najavio za septembar proširenje ulica Save Maškovića i Crnotravska na četiri trake kao i novi kružni tok na Banjici koji će, dodao je, bitno ubrzati saobraćaj u tom delu grada.

– Narednih nedelja radiće se trotoari jer se tu izmešta magistralni gasovod – naveo je Vesić na Fejsbuk profilu.

Kako biste se, ukoliko ste vozač, pripremili na gužvu ili znali koji su to alternativni pravci, pogledajte MAPU  svih aktuelnih radova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike