Sutra otvaranje Glavne ulice u Zemunu: Novi korak ka modernizaciji

11.02.2024

14:18

0

Kroz ovaj projekat rekonstruisano je i 12 raskrsnica, 10 bočnih ulica i 2 velike raskrsnice, pružajući stanovnicima Zemuna potpuno novu infrastrukturnu paradigmu

Sutra otvaranje Glavne ulice u Zemunu: Novi korak ka modernizaciji
Copyright Beoinfo

Zahvaljujući Sekretarijatu za investicije Grada Beograda, u saradnji sa renomiranom firmom "Strabag doo Beograd", Glavna ulica je podvrgnuta ambicioznoj rekonstrukciji koja je transformisala pejzaž tog dela grada.

Ovaj kapitalni projekat, vredan više od 600 miliona dinara, prema prvom potpisanom ugovoru, obuhvatio je kompletnu rekonstrukciju ulice u dužini od 800 metara, od raskrsnice sa Karađorđevom do Trga Branka Radičevića. Kroz ovaj projekat rekonstruisano je i 12 raskrsnica, 10 bočnih ulica i 2 velike raskrsnice (Karamatina i Avijatičarski trg), pružajući stanovnicima Zemuna potpuno novu infrastrukturnu paradigmu.

Od prvog dana, cilj je bio uspostaviti najkvalitetnije uslove za saobraćaj i udobnost građana. Posebna pažnja je posvećena hidrotehničkim radovima, rekonstrukciji vodovoda, fekalne i kišne kanalizacije, obezbeđujući održivu i efikasnu infrastrukturu za buduće generacije.

- Projekat potpune rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu, predstavlja simbol naše odlučnosti da Beograd bude lider u urbanom razvoju, ali i u obezbeđivanju visokog kvaliteta života za sve građane. Nastavićemo da ulažamo u našu infrastrukturu jer verujemo da je to ključ za prosperitet i napredak našeg grada, ali i cele Srbije- izjavio je gradski sekretar za investicije, Luka Petrović.

Sa više od četiri autobuska stajališta, obleženih betonskim kolovozom i više od 120 kubnih metara betona ugrađenih u njih, izgrađena je ne samo saobraćajna mreža već i platforma udobnosti za putnike. Granitni ivičnjaci i ploče dodaju estetski element rekonstruisanoj ulici, ističući njenu eleganciju i trajnost. Niše za kontejnere, postavljene po zahtevu JKP "Gradska čistoća", osiguravaju praktičnost i urednost ulica.

 

 

Pored toga, implementacija svetiljki sa LED tehnologijom, nova postavka stubova i premeštanje kablova, zajedno sa 16 novih kamera za praćenje saobraćaja, predstavljaju tehnološki napredak koji osigurava sigurnost i kontrolu nad saobraćajem.

Saobraćajna signalizacija, koja može funkcionisati u fiksnom, detektorskom i adaptibilnom režimu rada, pruža efikasnost i fleksibilnost u upravljanju tokom saobraćaja, samo su neki od noviteta koje će u ponedeljak dočekati stanovnike

- Na ovom projektu smo najponosniji na dostignuća u elektro i telekomunikacionim sistemima, novim javnim osvetljenjem, kamerama za praćenje saobraćaja, ali i na kvalitet odrađenog posla u potpunosti. Glavna ulica u Zemunu će postati ugled i ponosni model za sve naredne infrastrukturne radove u celoj Srbiji. Neka ovaj projekat bude samo mali deo onoga što nas čeka u narednih 4 godine i tokom najvećeg projekta u našoj državi 'Skok u budućnost - Srbija 2027- izjavio je gradski seretar za investicije, Luka Petrović.

Prema ugovoru, krajnji rok za završetak radova bio je 18. februar, ali će Glavna ulica u Zemunu svoje prve posetioce već dočekati u ponedeljak 12. februara, što ukazuje na završetak projekta pre roka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike