Jutros u Beogradu haos na putu, večeras isto! Automobili proklizavaju, policajac u panici, "mini kuper" udara u vozilo (VIDEO)

24.01.2024

21:53

0

Autor: M. Vu.

Iako su uslovi za vožnju preko dana bili prilično povoljni, večeras su počele da se ponavljaju scene od jutros

Jutros u Beogradu haos na putu, večeras isto! Automobili proklizavaju, policajac u panici, "mini kuper" udara u vozilo (VIDEO)
Udesi su se nizali u Ulici kneza Miloša - Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Zastrašujuća scena klizanja vozila u saobraćaju, koja se završava udesom, zabeležena je rano jutros u Ulici kneza Miloša u Beogradu.

Naime, kako se vidi na snimku Instagram stranice "192_rs", nekoliko vozila se klizaju na zaleđenom delu nadvožnjaka, iznad auto-puta, a zbog pokušaja da se mimoiđu, dolazi do saobraćajne nesreće.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Zaustavite vozila. Skloni se! Skloni se sa ulice! - čuje se kako policijski službenik apeluje na građane koji su se našli van vozila u trenutku nesreće i time ometali nadolazeći saobraćaj.

Mnogi su komentarisali da su policajci napravili grešku jer nisu postavili trokut, pa vozač "mini kupera" nije video da se dogodio udes i nije stigao da ukoči.

"Ovde se ne zna ko pije ko plaća, al zato treća i pun gas prolazi svuda", "Može da se vozi, al ne može da se zaustavi", "Zašto bi bacali so kad je bolje da se izlupaju ovako", "Ja ne razumem zašto policija ne obezbedi mesto udesa i ako treba i dalje od mesta treba da se upozore vozači ili preusmere na drugu stranu. A zima kao zima, svake godine iznenadi putare.", bili su samo neki od komentara.

Iako su uslovi za vožnju preko dana bili prilično povoljni, večeras su počele da se ponavljaju scene od jutros.

- Nezgoda u Zemunu u Cara Dušana. Udarili su semafor i ceo razvalili. Svi su dobro. Kolovoz je klizav oprezno vozite. - piše na instagram strani 192.rs.

Šta da radite kada automobil proklizava?

Ako auto proklizava, to je jasan znak da idete isuviše brzo u odnosu na uslove na putu.

Kada vozite bezbednom brzinom na snegu ili ledu (70 kilometara na čas, ili manje) i izbegavate naglo kočenje, ubzavanje ili nagle okrete, nećete imati previše problema na putu.

Što je brzina veća, to je teže ispraviti automobil ako krene da proklizava po snegu ili ledu.

Većina ovakvih situacija dešava se kada je brzina vozila veća od 70 kilometara na sat i tada je potrebno brzo i precizno reagovati - a to ponekada može da bude teško izvodljivo za prosečnog vozača.

Ako želite da sačuvate svoj život i automobil, obavezno morate da se pridržavate sledećih pravila:

Kočenje je jedna od najčešćih grešaka koje vozači prave kada krenu da proklizavaju na putu. Kočenje ne samo da može da dovede do klizanja automobila, već može da ga učini još gorim. Kako biste ispravili auto, potrebno je da točkovi mogu da se slobodno okreću.

 

 

Okrenite prednje točkove u istom smeru u kom se zadnji deo auotmobila kliza. Ako se zadnji deo automobila zaneo i kliza na desno, okrenite volan na desno. Kako se auto bude ispravljao, tako ispravljajte i volan.

Ako preterano okrenete kola, automobil će nastaviti da se okreće punom brzinom. Detalje čitajte u posebnoj vesti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike