Na aerodromu u Batajnici u toku osnovna letačka obuka, u februaru konkurs!

22.01.2024

19:27

0

Letačka obuka se izvodi na avionima "lasta" i helikopterima "gazela"

Na aerodromu u Batajnici u toku osnovna letačka obuka, u februaru konkurs!
Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici u toku je osnovna letačka obuka polaznika vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire roda avijacije, saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane i najavilo da će početkom februara biti raspisan konkurs za sve koji žele da postanu piloti u Vojsci Srbije.

Obuka predstavlja dopunski model osposobljavanja za pilote Vojske Srbije, u trajanju od oko sedam meseci, koje mogu pohađati mlađi od 27 godina sa prethodno stečenim fakultetskim obrazovanjem.

Letačka obuka se izvodi na avionima "lasta" i helikopterima "gazela", a realizuju je nastavnici letenja i instruktori iz sastava 204. vazduhoplovne brigade.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE
 

 

U skladu sa programom obučavanja, budući piloti su u ovoj fazi realizovali zemaljsku pripremu, koja obuhvata poznavanje karakteristika vazduhoplova i njihovih sklopova, tehnika pilotiranja, kao i sadržaje iz oblasti aerodinamike i meteorologije, a sada, uz vođenje instruktora, prolaze obuku u vazduhu.

Po završetku osnovne letačke obuke, oni će primiti dužnosti u vazduhoplovnim jedinicama Vojske Srbije i pristupiti obuci za navigacijsko, grupno, instrumentalno i noćno letenje, kako bi bili u potpunosti osposobljeni za tip vazduhoplova za koji su selektovani i stekli zvanje pilota Vojske Srbije.

Državljani Srbije koji su završili fakultet a žele da postanu piloti Vojske Srbije imaće priliku da se za to prijave već početkom sledećeg meseca, kada će biti raspisan konkurs za prijem nove generacije polaznika vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire roda avijacije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike