„Čistoća“ podelila još 1046 zelenih PVC kanti

09.10.2023

13:44

0

Autor: 24sedam

Preko hiljadu domaćinstava u naseljima na Čukarici dobilo nove zelene PVC kante

„Čistoća“ podelila još 1046 zelenih PVC kanti
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ su proteklog vikenda, podelile još 1046 zelenih PVC kanti za odlaganje klasičnog komunalnog otpada individualnim domaćinstvima u opštini Čukarica. 

To znači da je preko hiljadu  domaćinstava u naseljima ove beogradske opštine dobilo nove zelene PVC kante koje su im  ekipe JKP „Gradska čistoća“ dostavile na kućne adrese i tom prilikom zamenile stare, oštećene, i dotrajale koje nisu bile pogodne za dalju upotrebu.

Tehnologijom odnošenja smeća putem kanti, sugrađanima se olakšava odlaganje i izbacivanje otpada,  te pruža kvalitetnija komunalna usluga.

Tokom uručenja kanti, sugrađanima je dodatno predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je njihova jedina obaveza da određenim danom u sedmici kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer komunalni radnici „Čistoće“ ne ulaze u privatne posede.

Sugrađani koji nisu bili u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP „Gradska čistoća“ u opštini u kojoj žive, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

Do sad, individualnim domaćinstvima na teritoriji Beograda podeljeno je ukupno oko 75.000 zelenih PVC kanti za odlaganje klasičnog komunalnog otpada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike