Sve je spremno za doček srpske Nove godine! Večeras u Beogradu Tea Tairović i Saša Matić: "Vatrometa neće biti"

13.01.2024

16:24

0

"Dakle, Skupština grada vatromet ne organizuje", naveo je član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević

Sve je spremno za doček srpske Nove godine! Večeras u Beogradu Tea Tairović i Saša Matić: "Vatrometa neće biti"
Doček srpske Nove godine - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da je večerašnji doček Srpske nove godine na Trgu republike završnica "Beogradske zime", manifestacije u okviru koje je bilo organizovano više od 60 događaja, navodi se u saopštenju Beoinfa.


"Večeras od 21.30 časova nastupa Tea Tairović, a potom od 23 do 01 sat posle ponoći Saša Matić. Očekujemo veliki broj posetilaca i gostiju. Završne pripreme su u toku, a ako gledamo po tome kako je izgledao doček 31. decembra gde je sve proteklo bez problema, bio je veliki broj ljudi i vladala je odlična atmosfera, očekujemo isto i večeras", istakao je Nikodijević za TV Blic.

 

  Beoinfo

 

On je naglasio da vatrometa u organizaciji grada neće biti ni večeras, jer je Grad Beograd prihvatio inicijativu Udruženja za zaštitu životinja. 


"Dakle, Skupština grada vatromet ne organizuje, a da li će neko u privatnoj režiji da ga organizuje, to nema veze sa nama", naveo je Nikodijević.

Restorani, klubovi, kafane takođe nude zabavu ali za razliku od 31. decembra cene su pristupačnije. Uglavnom se plaća ulaz koji je oko 1000 dinara a najskuplji su restorani u čiju cenu je uračunata večera i cena je oko 60 evra.

- Moramo da zbog konkurencije i zbog svega ostalog da nadomestimo, jer su sve cene skočile, tako da mi smo malo smanjili u odnosu na prošle godine - kaže Miloš Živković, menadžer.

U 19 časova se zatvaraju ulice

Prema njegovim rečima, od 19 sati za saobraćaj se zatvaraju ulice koje se nalaze u zoni Trga republike, a na sajtu Grada Beograda nalazi se obaveštenje o organizaciji saobraćaja. 

Dodao je da smo naviknutii na organizovanje događaja na ovoj lokaciji, tako da sve funkcioniše po uhodanoj šemi i ne očekuju se veće gužve.

- Biće niz promena u režimu saobraćaja od 19.00, praktično se zatvara cela zona Trga Republike, ostaje da radi Francuska ulica, ostaje da radi Dečanska, ali preko samog Trga Republike neće ići ni linije javnogradskog prevoza, već će ići alternativnim trasama. Izmenjen režim saobraćaja trajeće od 19.00 pa sve do 3.00 ujutru u nedelju, kada se očekuje praktično i normalizacija svega u samoj koncertnoj zoni - kaže Darko Glavaš sekretar za poslove odbrane i vanredne situacije.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike