Platio 3.500 dinara za antigenski test koji mu zapravo nije potreban: Iznenađenje za putnike preko Nemačke

07.08.2021

09:05 >> 09:08

0

Autor: A.S.

Ali, iako sam sve stigao bio sam pod sresom i platio test 3.500 dinara dok u gradu ne košta više od 2.000

Platio 3.500 dinara za antigenski test koji mu zapravo nije potreban: Iznenađenje za putnike preko Nemačke
Copyright Printscreen/Youtube

Za tranzit kroz Nemačku još od 1. avgusta važe nova pravila koja podrazumevaju da putnici koji samo presedaju u ovoj zemlji ne moraju da imaju potvrdu o negativnom testu na koronavirus, potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti, navodi se na sajtu Ambasade Nemačke u Srbiji.

Međutim, na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu dogodio se nesvakidašnji događaj kada su vakcinisanom putniku iz Srbije, koji je preko Minhena leteo za Španiju, tražili da ipak uradi antigenski test koji košta 3.500 dinara, piše Euronews.

Pročitajte još:

Budući da se prethodno dobro informisao, ovo je bilo neprijatno iznenađenje i iznenadni trošak na koji nije računao.

– Dok sam se čekirao na šalteru Lufthanse i tražili su mi negativan test na koronavirus. Avio-kompanija mi je rekla da me bez toga neće pustiti u avion, jer ne mogu da prođem kroz Nemačku zato što sam vakcinisan kineskom Sinofarm vakcinom – priča za Euronews Srbija M.M.

Iako je zaposlenim na ček-in šalteru objasnio i, štaviše pokazao da takvo pravilo u Nemačkoj ne važi (što je i potvrđeno na sajtu ambasade Nemačke u Srbiji), kao i da se prihvataju sve vakcine odobrene od strane srpske Agencije za lekove i medicinska sredstva, dobio je odgovor da “oni o tome nisu obavešteni”.

– Srećom, došao sam ranije, pa sam imao vremena da uradim test i sačekam rezultate u narednih 60 minuta. Ali, iako sam sve stigao bio sam pod sresom i platio test 3.500 dinara dok u gradu ne košta više od 2.000 – ističe.

Naravno, kada je sleteo u Nemačku radi presedanja na let za Španiju, niko mu nije tražio ni potvrdu o vakcinaciji, niti negativan test. Najžalije mu je bilo zbog preživljenog stresa, a onda i zbog novca koji je nepotrebno potrošio.

Šta kaže beogradski aerodrom?

U pisanom odgovoru za Euronews Srbija, Aerodrom “Nikola Tesla” navodi da bi putnik trebalo da se obrati avio-kompaniji, u ovom slučaju Lufthansi.

– Putnik treba da se direktno obrati svom odabranom avio-prevozniku i dostavi sve neophodne podatke i detalje putovanja kako bi se utvrdilo da li je eventualno došlo do nekog propusta. Ukoliko to bude slučaj, avio-kompanija će refundirati novac – naveli su.

Pročitajte još:

Što se tiče cene antigenskog testa koja iznosi 3.500 dinara, koju putnik smatra neadekvatnom, odgovaraju da beogradski aerodrom ne definiše cenu testa.

– S obzirom da kovid testiranja na aerodromu vrše predstavnici ovlašćenih državnih ustanova, napominjemo da su cene identične cenama testiranja u državnim zdravstvenim insititucijama, na teritoriji Srbije – zaključili su.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike