Grad odlučio: Imena velikana srpskog novinarstva krasiće prestoničke ulice

19.12.2020

13:25 >> 09:03

0

Pored njih, glavni grad Belgije nosiće naziv jedne ulice u Beogradu na vodi

Grad odlučio: Imena velikana srpskog novinarstva krasiće prestoničke ulice
Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački/Printscreen

Na današnjoj sednici Skupštine grada, koja je održana u Sava centru, odbornici su na inicijativu Udruženja novinara Srbije usvojili predlog o dodeli naziva ulica znamenitim novinarima Aleksandru Tijaniću, Bogdanu Tirnaniću, Miroslavu Radojičiću i Predragu Milojeviću. Takođe, ulične table nosiće imena pionira marketinga na Balkanu Dragana Sakana, ali i glavnog grada Belgije – Brisela.

Legende srpskog novinarstva dobiće tablu sa imenom na četiri beogradske saobraćajnice.

Opština Palilula

Bogdan Tirnanić Printscreen/RTS

Na ovoj beogradskoj opštini dve ulice promeniće svoj naziv, pa će tako Ulica Vatroslava Lisinskog dobiti novu tablu koja će nositi ime istaknutog srpskog novinara i publiciste Bogdana Tirnanića, dok će Hvarska ulica promeniti naziv u Ulicu Miroslava Radojičić, jugoslovenskog žurnalistu, koji je postao “Politikin” dopisnik iz Londona 1950. godine.

Opština Zvezdara

Milan Vukos/Vikipedia

Ulica Stanka Vraza menja naziv u Ulicu Milana Vukosa, dugogodišnjeg direktora Televizije Beograd, potpredsednika Skupštine grada u vreme Branka Pešića i ambasadora SFRJ u Venecueli.

Opština Novi Beograd

Delu Ulice španskih boraca, koji obuhvata brojeve 12, 14, 14A, 16 i 18, menja se naziv i određuje se nov – Ulica Aleksandra Tijanića, koji je bio generalni direktor RTS od 2004. do 2013.

Opština Voždovac

Na ovoj opštini uličnu tablu će dobiti novinar i filmski reditelj – Predrag Milojević (Bjelovarska ulica) i Dinka Tucaković (Zlarinska ulica).

Pročitajte još

Opština Savski venac

Ova beogradska opština takođe će dobiti dve ulice, te će Lopudska promeniti naziv u Ulicu Dragana Sakana, pionira marketinga na Balkanu, dok se Novoj ulici, na prostoru Beograda na vodi, koja počinje od Bulevara Vudroa Vilsona i završava kod pešačke zone, određuje naziv – Briselska.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike